Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια άνεργων πτυχιούχων

Ακόμη μια αρνητική πρωτιά καταγράφει η Ελλάδα, η οποία αναδείχθηκε… πρωταθλήτρια στη λίστα του ΟΟΣΑ με τις χώρες που διαθέτουν τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους!

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ την οποία δημοσιεύει το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes, το ποσοστό των ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από το 20% και συγκεκριμένα στο 19,4%. Σημειώνεται ότι πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, έχουν επηρεαστεί πολύ έντονα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Μεγάλο ποσοστό έχει και η Ισπανία που βρίσκεται πίσω από την Ελλάδα με ποσοστό 14,9% . Η Τουρκία βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό άνεργων πτυχιούχων στο 7,7%, ενώ Ιταλία και Ιρλανδία καταλαμβάνουν την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα με ποσοστά 7% και 6,7%. Ποσοστό 5,3% έχει η Γαλλία. Μάλιστα, η πρωτιά της Ελλάδας έρχεται με σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες της λίστας, καθώς ένας στους πέντε πτυχιούχους είναι άνεργος.

Στον αντίποδα, οι άνεργοι πτυχιούχοι είναι είδος προς… εξαφάνιση στη Νορβηγία (1,8%), στη Γερμανία (2,4%) και στη Νότια Κορέα (2,9%).

Χαμηλά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων έχουν επίσης οι ΗΠΑ (4,1%) και η Ιαπωνία (3,2%).