Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Αιτήσεις σχολείων της Μεσσηνίας στο Ίδρυμα Λάτση

Από σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, μπορούν τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Μεσσηνίας που έχουν χαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτα από το υπουργείο Παιδείας, να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Συγκεκριμένα το Ίδρυμα, επιθυμώντας να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν προτάσεις πρωτότυπων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα υλοποιηθούν το σχολικό έτος 2015-2016 από δυσπρόσιτα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Η 3η χρονιά του προγράμματος αφορά και πάλι σχολεία με χαρακτηριστικά απομόνωσης και περιορισμένων ευκαιριών εμπλουτισμού της διδασκαλίας με νέα ερεθίσματα. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη εκείνων των πρωτοβουλιών μέσω των οποίων εξελίσσονται πολύμορφα οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι δεξιότητες των μαθητών, τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Παράλληλα, δίνεται φυσικά και η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν καινοτόμες εκπαιδευτικές ιδέες και πρακτικές.    

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.latsis-foundation.org/ell/public-calls/mathainoume-parea/2015.