Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Διεθνές Συνέδριο Ελαιολάδου που θα γίνει στη Νεμέα

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (I.O.C) σε συνεργασία με το Ελληνικό Περιφερειακό Αναπτυξιακό Κέντρο διοργανώνει στη Νεμέα από 27 έως 29 Μαρτίου 2015, Διεθνές Συνέδριο Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς (Re-connect Greek Olive Project). Στο συνέδριο έχει προσκληθεί να μιλήσει και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας. 
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτης Σγουρίδης. 
Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας κ. Χρήστος Κωστάκης και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ, κ. Γιώργος Οικονόμου. 
Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του I.O.C κ. Αmmar Assabah και ο Επικεφαλής του Τομέα Προώθησης κ. Εnder Gunduz,  ενώ θα συμμετέχουν εμπορικοί επισκέπτες και στελέχη μεγάλων ομίλων σουπερμάρκετ χωρών του εξωτερικού που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής & τυποποίησης ελαιολάδου. 
Στόχος του Συνεδρίου είναι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του ελαιολάδου στην καθημερινή μας διατροφή ως προϊόντος υψηλής διατροφικής αξίας και η ανανέωση της εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών & καταναλωτών. 
Στο Διεθνές Συνέδριο Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς θα αναπτυχθούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες: 
Ι) Η ποιότητα του Ελληνικού ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών (γηγενείς ποικιλίες). 
ΙΙ) Τα οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση ελαιολάδου & επιτραπέζιας ελιάς. 
ΙΙΙ) Οι βέλτιστες πρακτικές παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου. 
ΙV) Έλεγχος ποιότητας & θεσμικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της νοθείας στο ελαιόλαδο. 
V) Ελαιόλαδο & Νέα ΚΑΠ. 
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τυποποίησης ελαιολάδου  της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας, στο χώρο του οποίου θα λειτουργήσει έκθεση ελαιολάδου & προϊόντων ελιάς. 
Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων θα διεξαχθεί διαγωνισμός ανάδειξης καλύτερου ελαιολάδου με βάση τα ποιοτικά – γευστικά χαρακτηριστικά και το πρώτο βραβείο θα έχει ως έπαθλο την επικοινωνιακή προβολή σε αγορές του εξωτερικού, αξίας 5.000 ευρώ. 
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 20 Μαρτίου 2015. 
(Υπεύθυνοι επικοινωνίας: κ. Χρήστος Καρβουνάς, τηλ: 6974667209 & κ. Σπύρος Κουτσογιάννης 6944695853, 2109424630, Ελ. Βενιζέλου 272Β, Αθήνα). 
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νεμέας και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας.  
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & ΜΜΕ: Πάνος Μπάος, 6977040717