Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ξεκινά η συμπλήρωση των μηχανογραφικών - Αναλυτικές οδηγίες για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Ηλεκτρονικά θα γίνεται η συμπλήρωση και η υποβολή των μηχανογραφικών για χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, η οποία ξεκινά σήμερα με τελική ημερομηνία υποβολής την 14η Ιουλίου. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει ήδη να έχουν δημιουργήσει στο σχολείο τους τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας τον οποίον θα χρησιμοποιήσουν για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους. 

Μαζί με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που έχουν, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους. 

Από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό δελτίο (επιλέγοντας οριστικοποίηση). 

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή. 

Από τις 24 Ιουλίου ως την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και άλλα στοιχεία και να κάνουν μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο (προσωρινή αποθήκευση).