Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Τα πρώτα ελληνικά "Ready to Drink" ποτά - Μια πρωτοποριακή "Φιλιατρινή" δημιουργία

Ο Φιλιατρινός Δημήτρης Μητράκος δεν είναι νέος στον χώρο του φαγητού και του ποτού. Τον γνωρίσαμε μέσα από την προσπάθεια του στο POQA, ένα luxury ελαιόλαδο που προωθεί σε αγορές του εξωτερικού μαζί με τους συνεργάτες του. Αυτή τη φορά ωστόσο αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι πολύ πιο πρωτοποριακό, την πρώτη ελληνική σειρά ποτών RTDs (Ready to Drink) από ελληνικά αποστάγματα.


Το όνομα της σειράς είναι Yamas και αποτελείται από χαμηλόβαθμα αλκοολούχα ποτά (με 4% αλκοόλ), πλούσια σε ανθρακικό, συνοδευόμενα από διάφορες γεύσεις: Oύζο με λεμόνι, Μαστίχα με πορτοκάλι και Τσίπουρο με lime & ginger, σε μια vintage συσκευασία περιεκτικότητας 275 ml. Όπως εξηγεί ο Δημήτρης, «η σειρά προϊόντων "YAMAS" ενσωματώνει σε ένα μπουκάλι τη φιλία, τη διασκέδαση, το χαμόγελο, τον ήλιο, τη θάλασσα και την παράδοση της Ελλάδας. Ένα  προϊόν 100% ελληνικό, το οποίο διατηρεί την ποιότητα των παραδοσιακών γεύσεων σε ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες.


Όσοι θέλουν να γνωρίσουν την εταιρεία, αλλά και τον ιδρυτή της, θα έχουν την ευκαιρία στην επερχόμενη 2η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodExpo 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών METROPOLITAN EXPO μεταξύ 14 και 16 Μαρτίου. Συγκεκριμένα θα διαθέτει το δικό της περίπτερο για να υποδέχεται τους καλεσμένους της στην αίθουσα Hall 4, No A15. «Καταθέτουμε τη δική μας φρέσκια, καινοτόμα και απολαυστική πρόταση στην αγορά των ποτών», προσθέτει ο Δημήτρης και καταλήγει: «Κίνητρό μας είναι “το αίσθημα του να παίρνεις κάτι παραδοσιακό και να το μετατρέπεις σε κάτι καινούριο με άριστη ποιότητα”». 


Οι τρεις Yamas γεύσεις 

OUZO - LEMON 
Το εθνικό μας ποτό. Είναι αλκοολούχο, αποκλειστικά ελληνικό. Είναι ένα όνομα διακριτικό, κατά παράδοση, ενός αποστάγματος που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το ούζο είναι ένα απόσταγμα, που οφείλει τους οργανοληπτικούς χαρακτήρες του, στις ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον αρωματισμό του και πιο συγκριμένα στον γλυκάνισο.

MASTIC - ORANGE 
Η Μαστίχα, γνωστή από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές και θεραπευτικές τις ιδιότητες, είναι η αρωματική ρητίνη που μας προσφέρει το Μαστιχόδενδρο, ένας θάμνος που ευδοκιμεί αποκλειστικά και μόνο στη Νότια Χίο. Ο συνδυασμός της με χυμό πορτοκάλι δίνει ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα εύγεστο και διαφορετικό για αυτούς που αγαπούν το άρωμα της μαστίχας και αναζητούν εκλεπτυσμένες γεύσεις.

TSIPOURO - LIME & GINGER
Το τσίπουρο ή τσικουδιά είναι ένα αυθεντικό ελληνικό προϊόν συνδεδεμένο άρρηκτα με τον τρόπο ζωής, φιλοξενίας και διασκέδασης των Ελλήνων. Ο συνδυασμός του με χυμό λαιμ και τζιντζερ δίνει ένα εκρηκτικό πικάντικο δροσερό αποτέλεσμα δημιουργώντας μια παγωμένη αίσθηση, πλημμυρίζοντας τον ουρανίσκο με μπουρμπουλήθρες. 

Πηγή