Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Απολογισμός της ψηφιακής μετάβασης στην Δυτική Πελοπόννησο

Μπορεί η ψηφιακή μετάβαση να σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές με σχετική επιτυχία, ιδίως σε μεγάλες πόλεις, όμως τα προβλήματα που σημειώνονται είναι αρκετά και υποδεικνύουν ότι η μετάβαση δεν έγινε σε καμία περίπτωση ομαλά.

Μάλιστα όπως διαβάσαμε σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν προβλήματα στη μετάδοση του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών στην Πύλο! Η διακοπή του αναλογικού σήματος συναντά εμπόδια σε ορισμένα σημεία της Πελοποννήσου, όπως στον Κορινθιακό Κόλπο, στον Πύργο, στην Αμαλιάδα και στην Πύλο. Για το τελευταίο μέρος σήμανε “συναγερμός” στη  Digea, εξαιτίας της καταγωγής του Πρωθυπουργού. 

Το ψηφιακό μπάχαλο ήταν σημαντικό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις μέχρι το βράδυ της Παρασκευής στην Δυτική Πελοπόννησο ΔΕΝ είχαν ενεργοποιηθεί οι δίαυλοι των περιφερειακών καναλιών και λειτουργούσαν ακόμα και με διακοπές τα εθνικά κανάλια από τα κέντρα εκπομπής σε Φραγκοπήδημα και Σμέρνα. Το αποτέλεσμα ήταν όσοι συντόνισαν τους δέκτες τους να χρειαστεί επαναδιάταξη, ώστε να εμφανιστούν όλα τα κανάλια. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιοχές αυτές διαθέτουν τυφλά σημεία στα οποία δεν φτάνει το ψηφιακό σήμα. 

Το μεγάλο όμως μπάχαλο είναι στην περιοχή της Τριφυλίας και Ηλείας, αφού οι κάτοικοι του Νομού Ηλείας, όπως και οι κάτοικοι σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά, εκτός από τα ψηφιακά που είναι μετρημένα στα δάχτυλα του χεριού, βλέπουν ακόμα και τις αναλογικές εκπομπές του κέντρου εκπομπής Αίνου Κεφαλλονιάς. Αξίζει να αναφερθεί ότι από το συγκεκριμένο χώρο εκπέμπουν εθνικά κανάλια, η ΝΕΡΙΤ σε αρκετές συχνότητες και 2 περιφερειακά. Στην Ηλεία μάλιστα τα δύο τοπικά κανάλια σε 2 συχνότητες όπως η ΟΡΤ- COSMOS συνεχίζουν να εκπέμπουν αναλογικά.

Τουλάχιστον τώρα δεν θα υπάρχουν ιταλικές παρεμβολές, αλλά μόνο αναλογικές...