Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Εργασίες συντήρησης της 15ης επαρχιακής οδού Φιλιατρών - Μαραθούπολης θα γίνουν το προσεχές διάστημα

Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας θα εκτελεσθούν, με εργολαβία ύψους 400.000 ευρώ, που δημοπρατήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.
Οι εργασίες, που προβλέπονται να γίνουν, κυρίως, σε οκτώ κύριους επαρχιακούς οδικούς άξονες της Μεσσηνίας, αφορούν χωματουργικά, τεχνικά, οδοστρωσία και ασφαλτικά.

Δρόμοι
Το συνολικό μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας είναι 850 χιλιόμετρα. Επεμβάσεις θα γίνουν στους εξής 8 κύριους επαρχιακούς δρόμους:
-1η επαρχιακή οδός Καλαμάτα – Μάνη
-9η επαρχιακή οδός Ριζόμυλος- Κορώνη
-7η επαρχιακή οδός Μεσσήνη – Μελιγαλά – Σκληρού
-3η επαρχιακή οδός Θουρία – Άρις – Χώρα
-10η επαρχιακή οδός Πετρίτσι – Μανιάκι – Ραφτόπουλο
-13η επαρχιακή οδός Μεθώνη – Φοινικούνται – Κορώνη
-15η επαρχιακή οδός Φιλιατρά – Μαραθούπολη
-24η επαρχιακή οδός Λάμπαινα – Μαυρομάτι Ιθώμης – Μελιγαλάς – Μερόπη.

Εργασίες
Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης υπαρχόντων στοιχείων των δρόμων, τα οποία έχουν φθαρεί είτε από τη χρήση πολλών ετών, είτε από ατυχήματα που έχουν σημειωθεί από οχήματα, είτε από παλαιότητα, είτε από καιρικά φαινόμενα, είτε από παράνομες παρεμβάσεις παροδίων.
Τα ακριβή σημεία παρέμβασης θα ορίζονται, αφού ληφθούν υπόψη αναφορές αστυνομικών τμημάτων, Δήμων και ιδιωτών.
Θα γίνουν βελτιώσεις σε στροφές, σε τάφρους και σε σημεία που θα απαιτηθούν επενδύσεις πρανών, καθαρισμοί τάφρων και οχετών, άρση καταπτώσεων κ.ά. Θα κατασκευασθούν νέοι οχετοί και θα αποκατασταθούν φθαρμένοι, θα κατασκευασθούν τοίχοι αντιστήριξης, θα γίνουν επενδύσεις πρανών, θα κατασκευασθούν νέα φρεάτια, θα γίνει επισκευή υπαρχόντων γεφυριδίων, είτε με λιθοδομή, είτε με σκυρόδεμα κ.ά.
Παράλληλα, σε πολλά τμήματα θα γίνει οδοστρωσία, αλλά και ασφαλτικές εργασίες, με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας, ασφαλτοτάπητα αντιολισθητικό κ.ά. 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη