Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πρόσληψη προσωπικού στους ΟΤΑ μέσω του προγράμματος «Άθλησης για όλους»

Τα αιτήματά τους για πρόσληψη προσωπικού σε θέσεις που αφορούν Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα  Άθλησης για Όλους (Π.Α.γΟ.), ζητεί με επιστολή του ο υφυπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Στο έγγραφο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 29 του ν. 4151/29.04.2013, στα πλαίσια των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους», εξαιρείται των διαδικασιών της υπ. αριθ. 33/2006 ΠΥΣ. 

Για την έγκριση της πρόσληψης του προσωπικού και την κατανομή των θέσεων ανά φορέα, θα εκδοθεί  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων υπουργών. Οι ενδιαφερόμενοι θα  πρέπει να αποστείλουν τα αιτήματα τους μέχρι τις 10 Μαΐου 2015 στο Τμήμα Σχεδιασμού, Παρακολούθησης και Ελέγχου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού και Διατροφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Οι αιτούντες δήμαρχοι θα πρέπει να επισυνάψουν μια σειρά από δικαιολογητικά όπως:
  • Απόφαση οικείου συμβουλίου που θα αφορά αίτημα πρόσληψης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.
  • Βεβαίωση Οικονομικής Υπηρεσίας του φορέα.
  • Σχέδιο Υλοποίησης Π.Α.γ.Ο. Περιόδου 2015-16 όπου αποτυπώνεται ο συνολικός προγραμματισμός υλοποίησης των προγραμμάτων.
  • Δικαιολογητικά Πιστοποίησης Φορέα για την υλοποίηση Π.Α.γ.Ο.

Πηγή