Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στην Καλαμάτα

Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας, στην προσπάθειά του να συμβάλει ενεργά στην πρόληψη των σύγχρονων μορφών παραβατικότητας με χρήση του διαδικτύου, συνδιοργανώνει με τη Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ενημερωτική εκδήλωση.

Σκοπός της είναι η ασφαλής χρήση του διαδικτύου και έχει θέμα: «Θέλω να γνωρίζω!», θα διεξαχθεί δε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, όπως αναφέρθηκε χθες, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η χρήση του διαδικτύου έχει, αναμφίβολα, διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητά μας, καθώς αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Είναι όμως πάντα ασφαλής; Δυστυχώς, πολλές φορές μπορεί, πίσω από την ανωνυμία και τις ανεξάντλητες πληροφορίες, να κρύβονται και σημαντικοί κίνδυνοι, όπως αυτοί που αφορούν στην κακόβουλη χρήση προσωπικών δεδομένων, στο διαδικτυακό εκφοβισμό, στη διαδικτυακή οικονομική απάτη, στον ηλεκτρονικό τζόγο, στον εθισμό και πολλοί άλλοι.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει παιδιά, γονείς και επαγγελματίες σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, μέσα από την παρουσίαση των παρακάτω θεματικών ενοτήτων:

"Κίνδυνοι στο διαδίκτυο", Βασίλης Τσιγαρίδης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, εισηγητής από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας
"Ηλεκτρονική ταυτότητα και ηλεκτρονικά αποτυπώματα", Παναγιώτης Πετρόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου
"Δράσεις πρόληψης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου που αφορούν παιδιά και γονείς", Μελίνα Λάππα, κοινωνιολόγος και στέλεχος πρόληψης του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας
"Προβληματισμοί και διαπιστώσεις στον τομέα της ασφαλούς πλοήγησης στη Μεσσηνία", Αγγελική Ρουμελιώτη, Επιμελήτρια Ανηλίκων Υ.Ε.Α. & Κ.Α. Καλαμάτας
"Διασύνδεση γενεών μέσα από ένα ωφέλιμο διαδίκτυο", αλλά και διαλογική συζήτηση με το Γιώργο Κορμά, γιατρό, υπεύθυνο γραμμής βοηθείας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας και η Τ. Ε. Μεσσηνίας Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.