Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Έκφραση ευχαριστιών για το Φιλιατρινό καρναβάλι 2017

Με τη συνάντηση της Καρναβαλικής Επιτροπής και των ομάδων που συμμετείχαν στο ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, έπεσε η αυλαία του φετινού καρναβαλιού. 

Για άλλη μια χρονιά η καρδιά της αποκριάς για την Τριφυλία κτύπησε στα Φιλιατρά την τελευταία Κυριακή στις 26 Φεβρουαρίου 2017!  Πολύς κόσμος από τα Φιλιατρά και τις γειτονικές πόλεις βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία διασκέδασε και ξέφυγε από την καθημερινότητα … Ήταν ένα επιτυχημένο καρναβάλι που έδωσε και φέτος το ρυθμό του κεφιού στην Τριφυλία! Ο κόσμος ανταποκρίθηκε είτε συμμετέχοντας στην καρναβαλική παρέλαση είτε παρακολουθώντας το ως θεατής. Η πόλη των Φιλιατρών πλημμύρισε από κόσμο! Εκατοντάδες οι επισκέπτες της!!! Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν και γλέντησαν με την ψυχή τους!

Στην παρέλαση συμμετείχαν 16 ομάδες από σχολεία, συλλόγους, φορείς και ιδιώτες. Εκτός από τις Φιλιατρινές συμμετοχές υπήρξαν συμμετοχές από τον Εμπορικό Σύλλογο της Κυπαρισσίας και το Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου «Η Καλλιπάτειρα». 

Για άλλη μια χρονιά υπήρχε ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με τη Βασιλική Μουρίκη και το Γιάννη Καρατζά που απογείωσε το κέφι. Επίσης έγινε μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης με Drone από τον κ. Αχχιλέα Τζωρζίνη για τη δημιουργία διαφημιστικού υλικού για το καρναβάλι. 

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Ανδρινόπουλος,  καθώς και πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του Φιλιατρινού Καρναβαλιού που όπως είπε η ποιότητα είναι ένα στοιχείο που το χαρακτηρίζει.

Την παρέλαση παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Βιβή Παντελάκη στέλνοντας σε όλη την Τριφυλία το μήνυμα της χαράς και της συμμετοχής.

Το 1ο βραβείο, χορηγία των Αδελφών Κοροβίλα, απονεμήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών με το θέμα «Αμόλα Καλούμπα – Χαρταετοί».
 
Το 2ο βραβείο, χορηγία του Σούπερ Μάρκετ ΕΡΑΝΑ, απονεμήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο με το θέμα το «Η χώρα της σοκολάτας».  

Το 3ο βραβείο, χορηγία των Αδελφών Παπαγεωργίου,  κέρδισε η Α και Β Λυκείου με το θέμα Emoji – Φατσούλες. 

Το υπέροχο αποτέλεσμα ήταν προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φιλιατρών, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Καναλουπίτης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και η Καρναβαλική Επιτροπή, θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής για τα Φιλιατρά και την Τριφυλία.  

Συγκεκριμένα ευχαριστούν τους συνδιοργανωτές: 

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. 

Το Δήμο Τριφυλίας και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσίβελα για την αμέριστη συμπαράστασή του.

Την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και τον Πρόεδρό της Ανδρέα Μπουγά για την οικονομική στήριξη. 

Το μεγάλο χορηγό το ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ FOOD MARKET Φιλιατρών και το Κρεοπωλείο Αλεξανδρόπουλος για την πολύτιμη οικονομική τους στήριξη. 

Τις ομάδες που συμμετείχαν: 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, Β2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ "Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ", 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ "Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ" ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Η ΓΑΙΑ", ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, Β1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, Α' ΚΑΙ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. 

Για τη σημαντική οικονομική τους συνεισφορά:
Τους ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΟΡΟΒΙΛΑ (Αγροτικά Προϊόντα), τις ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Φιλιατρά – Κυπαρισσία – Γαργαλιάνοι, τον Ι. Ε. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ & ΣΙΑ ΟΕ (Σιδηρές Κατασκευές), το Super Market ΕΡΑΝΑ (Τσατσάκος Χαράλαμπος), Την εταιρεία MILWUKEE (Σπύρος Παπαθεοδοσίου - Επαγγελματικά Εργαλεία), τους ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΤΣΙΡΟΥ (Χαρτοκιβώτια – Αρδευτικά). 

Ακόμα τους: 
Σωτηρόπουλο Αθανάσιο Βαρελάδικο – Ζαχαροπλαστείο – Καφετέρια, Αρείτολμο Φροντιστήριο – Φιλιατρά, Δημητροπούλου Πολυξένη - Ψαροταβέρνα «Ο Γρηγόρης» Αγία Κυριακή, Παπαθεοδοσίου Βασίλη Φαρμακείο, την εταιρεία FRUIT PALLAS (Αγροτικά προϊόντα - Πάλλας Δημήτριος), τα αδέλφια Παπαγεωργίου (Χρώματα – Σιδηρικά – Ηλεκτρικά), τη RILA HELLAS ΕΠΕ (Τυποποίηση Αγροτικών Προϊόντων), τους Αδελφούς Καφίρα (Ελαιοτριβείο), τους Παναγιώτη Σουρέτη και Νικόλαο Σμυρνή – Ελαιοτριβείο Χαλαζώνι, Αδελφούς Σαρματζή – Ανδρικές – γυναικείες Κομμώσεις, Τσίγκανο Σταμάτη – Καθαριστήριο. 

Τα καταστήματα για την προσφορά ειδών αποκριάς:   
Το Super Market CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Κατρίτσης & Υιός), το  Super Market  του κ. Μπαρκά, το Super Market  Παναγιωτόπουλος, τα βιβλιοπωλεία της κ. Αγγελικής Καραμανώλη και του κ. Νίκου Σαπέρα, το κατάστημα ΛΕΜΟΜΟΝΙΤΣΑ της κ. Μαρίας Καραχάλιου και την καφετέρια Coure του κ. Νίκου Μητρόπουλου. 

Για την οικονομική τους προσφορά:
Τον «Καφενέ» Γκίνος Αθανάσιος – Κίτος Βασίλης, το τυπογραφείο ANKO PRESS, το βιβλιοπωλείο της κ. Γεωργίας Κάη, το αρτοποιείο του κ. Τασουλή Θανάση, την ταβέρνα ΜΠΑΡΑΚΑ ΑΓΡΙΛΗΣ (Μπακογιάννης Θανάσης), το λογιστικό Γραφείο του κ. Χρήστου Σερέτη, το αρτοποιείο του κ. Χαράλαμπου Τσαγκαρόπουλου, το κατάστημα « Κλειδαράς Δυτικής Μεσσηνίας» του κ. Χαράλαμπου Ηλιάδη, το Ψαράδικο του κ. Διονύση Παπαδόπουλου, το Super Market του κ. Σωτήρη Λύκου, την πολιτικό μηχανικό κ. Κωνσταντίνα Ντινιώτη, το κατάστημα «Χρώματα – Κορνίζες» της κ. Μπέτυ Κατσούλη, τον κ. Κυριακόπουλο Γρηγόρη (Εργαλεία – Service), το κατάστημα παιδικών ενδυμάτων BALOONS – Κατσούλης Γεώργιος, την καφετέρια ΒΙΟΛΕΤΑ (Μαρκόπουλος Άγγελος), την καφετέρια ΓΑΛΑΞΙΑΣ, το Λογιστικό Γραφείο του κ. Παναγιώτη Σταματελόπουλου, το φαρμακείο της κ. Χριστίνας Μπίμπα, το κρεοπωλείο του κ. Γεώργιου Στριμπάκου, το ψητοπωλείο του κ. Σταύρου Στριμπάκου, το κατάστημα εσωρούχων – ενδυμάτων LIRCO (Αθηνά Λυριτζή), το κατάστημα υδραυλικών – ηλεκτρικών ειδών της κ. Αικατερίνης Γιαννακοπούλου, την καφετέρια ΜΑΝΤΕΙΟ του κ. Δημήτρη Κοροβίλα, το κατάστημα Γεωργικών Φαρμάκων των Αδελφών Σταθόπουλου, το Τεχνικό Γραφείο του κ. Ηλία Παναγόπουλου, τους Αδελφούς Λάγαρη Ηχητικά – Βουλκανιζατέρ, το Τεχνικό Γραφείο του κ. Παναγιώτη Μαγγανά και το κατάστημα Οικοδομικών Υλικών του κ. Παναγιώτη Στυλιανού.  

Τους συμπολίτες μας κ. Πηνελόπη Σεραφείμ, Ασημάκη Πολίτη και Νίκο Κωτσάκη.  

Την Kυπαρισσιώτικη εταιρεία SATELLITE RECORDS του κ. Σταμάτη Γκρίτζαλη και τους τραγουδιστές Βασιλική Μουρίκη και Γιάννη Καρατζά για την παρουσία τους. 

Το ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και την ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ για την πολύτιμη συνδρομή τους. 

Τους δημοσιογράφους και τα τοπικά μπλογκ για την προβολή της εκδήλωσης. 

Τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΗΠΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ» για την πολύτιμη παραχώρηση του χώρου τους προκειμένου να κατασκευαστούν τα άρματα. 

Την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας. 

Ευχαριστούμε ακόμα όλους όσους μας επισκέφθηκαν από τις γειτονικές πόλεις και παρακολούθησαν την εκδήλωση.