Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Ενημέρωση δρομέων για τον 16ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας (βίντεο)

Αγαπητέ/ή Δρομέα, 
Λίγες ημέρες μένουν για τη διεξαγωγή του 16ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας 10 χλμ., του Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ. και του Παιδικού Αγώνα 2 χλμ. στις 23/04/15 και ωρα 18:00. 

Εκ μέρους του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας και των συνδιοργανωτών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δήλωση συμμετοχής σας και σας περιμένουμε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Απριλίου στην κεντρική πλατεία στις 18:00, για να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές, σε μία πανέμορφη και γρήγορη διαδρομή. Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δηλώσεων συμμετοχής στον Αγώνα  Δρόμου των 10 χλμ., αλλά και η ευχάριστη έκπληξη της μεγάλης συμμετοχής στο Δυναμικό Βάδισμα 10 χλμ και των παιδιών και γονιών στον αγώνα των 2 χλμ., δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που του έχει δοθεί ως "Ο Αγώνας της Πόλης μας". 

Ο 16ος αγώνας δρόμου Καλαμάτας είναι αφιερωμένος στον Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”, συνεχίζοντας για Πέμπτη χρονιά την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας να αφιερώνει τον αγώνα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (2012 Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, 2013 Παιδικά Χωριά S.O.S Καλαμάτας, 2014 ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας, 2015 Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας). 

Σημαντική υποστήριξη 
Η ποιότητα του αγώνα δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών-χορηγών του αθλητικού και μη χώρου, που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς, όπως και οι χορηγοί επικοινωνίας που προσφέρουν στη διάδοση του αγώνα: 
alma sport, Χ.Π. Σαραντόπουλος - σπορ και μοντέρνο ντύσιμο, Εικόνα-Φως_Ήχος Συκκάς Χρήστος, ΕLECTRO NET Κατσαρός, Diesel Tech Center Τρύφων Βίγκος, Eστιατόριο ΝΕΔΩΝ, ΛΟΥΞ Σωτηρόπουλος Δημήτριος, Hotel Xάικος, Φυτώρια Γεωπονική Εστία, Ζαχαροπλαστείο Caramel, Σφολιάτες ΧΑΡΜΑ, Καφεκούτι, Κρεοπωλείο Χρήστος Ωδεμεσιώτης, Αναψυκτήριο Μυσταγωγία, Κομμωτήριο Kelly, Trigilidas Travel, Maniatis Travel, Mangiona Pizzeria Restaurant, Γραφικές Τέχνες Παρθένη, Aχνάρι, Hobby Corner, Νερά “Αύρα”, Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ, εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, sportstonoto.gr. 

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας
Τον αριθμό συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία, παραλαμβάνοντας και το t-shirt στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία από τις 15:00 ΕΩΣ 18:00 (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ την ημέρα του αγώνα έως τις 18:00) καταβάλλοντας 5 ευρώ για τον αγώνα 10 χλμ. και δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ., μέρος των οποίων θα διατεθούν για ανάγκες του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”. 
Φοιτητές και άνεργοι συμμετέχουν δωρεάν με επίδειξη του αντίστοιχου δελτίου. Στα 2 χλμ. η συμμετοχή είναι ελεύθερη. 

ΠΡΟΣΟΧΗ 
Μετά τiς 18:00 δεν θα γίνεται καμία εγγραφή. Οι εκπρόθεσμοι δρομείς μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στον αγώνα χωρίς καμία υποχρέωση από την οργανωτική επιτροπή. 

Χρονομέτρηση
Θα χρησιμοποιηθεί chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης που θα βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο θα πρέπει να επιστρέψετε με την βοήθεια εθελοντών μετά τον τερματισμό, παραλαμβάνοντας το αναμνηστικό μετάλλιο. 
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και για να χρονομετρηθείτε, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους, να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. 
Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ στην αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από την πύλη χρονομέτρησης. 

Τροφοδοσία 
Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με νερό  στα 5 και στα 7,5 χλμ. της διαδρομής. 

Η διαδρομή 
Η  διαδρομή, ελκυστική αλλά και γρήγορη, με αφετηρία την κεντρική πλατεία και αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να περάσουμε δύο φορές από την παραλία σε μία εντελώς επίπεδη διαδρομή (βλ. εικόνα). Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα υπάρχουν πινακίδες με τις ενδείξεις των χιλιομέτρων.
Θα υπάρξουν αθλητές ρυθμού “λαγοί” για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν για να κάνουν τον αγώνα σε 45, 50, 55 και 60 λεπτά.  

Πρόγραμμα αγώνα
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
- 17:00 – 18:20 Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων* 
- 17:45 Εκκίνηση Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ
- 18:30 Εκκίνηση Αγώνα 10 χλμ.**
- 18:35 Εκκίνηση Αγώνα 2 χλμ. για παιδιά και γονείς - 18:55 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ.**
- 19:00 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
- 19:50 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
- 20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα. 

* Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων
** Πριν την εκκίνηση θα ανακοινωθούν τα ονόματα των τυχερών της κλήρωσης των δώρων. Η κλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 
Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, αφού έχoυν ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα. 
Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε έναν ευχάριστο αγώνα. 

Με εκτίμηση,  
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ