Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Αξιόλογη η παρουσία Φιλιατρινών δρομέων στον Ημιμαραθώνιο Ολυμπίας

Εκατόν ενενήντα δρομείς (190) δρομείς τερμάτισαν στον 2ο Ημιμαραθώνιο Ολυμπίας (Κυριακή 27 Μαρτίου 2016). Ανάμεσά τους και οι πέντε (5) Φιλιατρινοί, Νικόλαος Οικονομόπουλος (1:43:55), Αδάμ (Μάκης) Νικολόπουλος (1:47:02), Άγγελος Οικονομόπουλος (1:52:46), Πέτρος Νικολόπουλος και Χρήστος Μπαρκάς (2:15:15), σημειώνοντας μάλιστα αξιόλογες επιδόσεις.


Μετά το τέλος του αγώνα, ο Χρήστος Μπαρκάς δήλωσε: 

"Ο 1ος Ημιμαραθώνιος στη ζωή μου είναι γεγονός! Η στιγμή του τερματισμού στην Αρχαία Ολυμπία απερίγραπτη! Η επίδοσή μου για 1ο Ημιμαραθώνιο πολύ καλή (02:15:15), σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική διαδρομή με αρκετές ανηφόρες! Ο τερματισμός μου αυτός αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν μόλις 6 μήνες περίπου έτρεξα τον πρώτο μου αγώνα 10 χλμ στο Navarino Challenge (13-09-2015) στην Costa Navarino. Από τότε, έτσι ξαφνικά, μπήκε στο πετσί μου η ενασχόληση με το τρέξιμο, η ενασχόληση με τον αθλητισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γυμναζόμουνα προηγουμένως. 
Η υγεία, το θάρρος, η ευγένεια της ψυχής, η ηθικότητα, η άμιλλα, ο τολμηρός και ακλόνητος χαρακτήρας, είναι έννοιες που καλλιεργεί ο αθλητισμός στον πολιτισμένο άνθρωπο. Τα 21,1 χλμ μού φαίνοταν μία δύσκολη πρόκληση που απευθύνεται σε όσους είναι αποφασισμένοι να προετοιμαστούν εγκαίρως γι' αυτή! Και όμως τα κατάφερα! Γιατί αν δεν πει το μυαλό όχι, τα πόδια δε σταματάνε... αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος από το τρέξιμο! Και είναι στάση ζωής αυτή!
Υγεία πάνω απ' όλα να έχουμε και αργά ή γρήγορα όλα θα γίνουν!" 


Ο Μάκης Νικολόπουλος δήλωσε: 

"2ος ημιμαραθώνιος Αρχαίας Ολυμπίας, με χρόνο (σε μια δύσκολη διαδρομή) 01:47:02. Πάντα πριν τον αγώνα εύχομαι καλή επιτυχία στους συναθλητές μου. Υπάρχουν παράμετροι που δεν μπορώ να ελέγξω και γι' αυτό προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στο μάξιμουμ σε αυτό που κάνω. Δεν μου αρέσει να ρίχνω την ένταση. Και θα ξαναπώ πως το τρέξιμο με κάνει κι αισθάνομαι ζωντανός. Αυτή η δραστηριοτητα απελευθερώνει την ψυχή σου. Υγεία σε όλους!"  

Δείτε την στιγμή της εκκίνησης του 2ου Ημιμαραθωνίου Ολυμπίας στο παρακάτω βίντεο:


Περιγραφή διαδρομής Ημιμαραθωνίου Ολυμπίας

Οι δρομείς ξεκίνησαν από την Κεντρική Πλατεία Πύργου Σάκη Καράγιωργα και διαμέσου της οδού Πατρών κατευθύνθηκαν προς το Δημοτικό Στάδιο, όπου και πραγματοποίησαν αναστροφή και ακολούθησαν την αντίστροφη πορεία προς την οδό Πατρών, την οδό Ερμού και συνεχίζοντας από την οδό Ολυμπίων η διαδρομή κατευθύνθηκε προς την Αρχαία Ολυμπία μέσω της ΕΟ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία.

  

2ος Μαραθώνιος Ολυμπίας

Ο 2ος Μαραθώνιος Ολυμπίας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία! Δρομείς από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και ένας αξιόλογος αριθμός ξένων δρομέων έζησαν όμορφες δρομικές εμπειρίες στον νομό Ηλείας.

Ο 2ος Μαραθώνιος Ολυμπίας, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του εαρινού προγράμματος συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας δρομικής κοινότητας, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το κορυφαίο γεγονός της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ένας αγώνας που αναδεικνύει τη σύνδεση που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Μαραθώνιος, καθώς αν δεν υπήρχαν οι πρώτοι, στη συνέχεια η ένδοξη και ίσως η σημαντικότερη μάχη στην ανθρώπινη ιστορία, αυτή του Μαραθώνα, και πολύ αργότερα βέβαια η ιδέα για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνωv και ο εμπνευστής του αγωνίσματος του Μαραθώνιου Μισέλ Μπρεάλ, δε θα είχε γεννηθεί το μαζικότερο άθλημα όλων των εποχών, ο Μαραθώνιος.

Επιπλέον, περιέχοντας όλους αυτούς τους συμβολισμούς και τις αξίες, δεν θα μπορούσε ο Μαραθώνιος Ολυμπίας να μην τιμήσει τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία που ολοκλήρωσε την απόσταση του Μαραθώνιου, τον Χαρίλαο Βασιλάκο, ο οποίος ήταν επιπλέον και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.  

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι πλήρες όχι μόνο στο αγωνιστικό του κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει τον  Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, τον Αγώνα 12 χλμ. και τους  Αγώνες 2 χλμ. για όλους, στις τρεις μεγάλες πόλεις του Νομού Ηλείας (Αμαλιάδα, Πύργος και Αρχαία Ολυμπία) αλλά και στον τομέα του πολιτισμού αφού οι διοργανωτές προετοιμάζουν πλήθος εκδηλώσεων τόσο για την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαρτίου αλλά και για τις υπόλοιπες μέρες των αγώνων.

Με τον τρόπο αυτό, ο Μαραθώνιος Ολυμπίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο στον τομέα του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού, αποτελώντας τον θεματοφύλακα της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ένα μέσο για τη διάδοση των αξιών του Ολυμπισμού και του Μαραθώνιου σε όλο τον κόσμο.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων πατώντας εδώ!