Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αυξημένες συμμετοχές και έντονη διεθνής παρουσία στον 2ο Μαραθώνιο Ολυμπίας

Λίγες μόλις μέρες απομένουν πριν δοθεί η εκκίνηση ενός από τους σημαντικότερους αγώνες του εαρινού προγράμματος, του 2ου Μαραθωνίου Ολυμπίας, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας δρομικής κοινότητας. Ο αγώνας αυτός, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26-27 Μαρτίου, αναδεικνύει τη σύνδεση που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Μαραθώνιος, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή του αθλητισμού και του Ολυμπισμού και να ζήσουν τις δικές τους στιγμές δόξας στην κοιτίδα του Ολυμπισμού.




Ρεκόρ Συμμετοχών 
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και ο αριθμός των δρομέων που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο Ολυμπίας έχει διαμορφωθεί στους 150, ενώ 250 είναι οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και 150 στον αγώνα των 12 χλμ. Πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο της οργανωτικής επιτροπής που ήταν να διπλασιάσει τα περσινά αντίστοιχα νούμερα. Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των δρομέων που θα λάβουν θέση στην εκκίνηση των αγώνων 2 χλμ, οι οποίοι θα γίνουν σε Αμαλιάδα, Πύργο και Αρχαία Ολυμπία, καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής είναι 700 σε αριθμό! Όσο για τις Ομαδικές Συμμετοχές, το παρόν στην διοργάνωση θα δώσουν πολυπληθείς ομάδες δρομέων από όλη την Ελλάδα όπως π.χ. ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας, οι Αθηναίοι Δρομείς, η λέσχη Φαέθων Πάτρας και το Running Club Stay Fit από την Εύβοια. 

Οι Διεθνείς Παρουσίες 
Την διεθνή εμβέλεια και την αναγνώριση της 2ης διοργάνωσης του Μαραθωνίου Ολυμπίας ως ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί φέτος από το εξωτερικό. Εκτός από την Pilipinas running team-Greece, την ομάδα που εκπροσωπεί την Φιλιππινέζικη παροικία της Ελλάδας, φέτος ο Μαραθώνιος Ολυμπίας θα έχει τις πρώτες του διεθνείς συμμετοχές από τις ακόλουθες χώρες: Τουρκία, Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σενεγάλη, Βέλγιο, Αγγλία και Κύπρο
Πέρα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την διοργάνωση θα καλύψουν δημοσιογράφοι από την εφημερίδα Καθημερινή και την Huffington Post, η κα Julia Guimarães από το βραζιλιάνικο αθλητικό δίκτυο SporTV - TV Globo, όπως επίσης και ο κος Anders Forselius, έμπειρος μαραθωνοδρόμος και συντάκτης από το Runner's World Sweden, ο οποίος θα λάβει μέρος στον μαραθώνιο και στην συνέχεια θα γράψει για την εμπειρία του από την διοργάνωση του 2ο Μαραθωνίου Ολυμπίας.  
Για περισσότερες πληροφορίες, ανάλυση διαδρομών και τρόπους επικοινωνίας επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.olympiamarathon.gr