Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

We don’t need negative Vibes

Η καθημερινότητα δε μας αφήνει να είμαστε τρελά αισιόδοξοι. Ζούμε σε μια δύσκολη πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια που ακόμα κι αν ανήκεις στην κατηγορία των "αισιόδοξων" ανθρώπων, πολλές φορές δεν σε βοηθά να σκέφτεσαι και τόσο θετικά. Και πέρα από τα γενικά προβλήματα που αφορούν κι επηρεάζουν πολλούς από εμάς, υπάρχουν και τα προσωπικά θέματα και δυσκολίες που ο καθένας αντιμετωπίζει. 

Όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχολογία σου κι είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο. Όσο και να προσπαθείς να δείχνεις ευχάριστος κι αισιόδοξος, κάποτε οι δυσκολίες αυτές που αντιμετωπίζεις, σε προσγειώνουν απότομα στην σκληρή πραγματικότητα. Τα δικά σου όμως θέματα μπορείς και πρέπει να βρεις τρόπο να τα διαχειριστείς. Ώστε να μην καταστρέφουν κάθε όμορφη στιγμή της ζωής σου. Τι γίνεται όμως όταν γύρω σου υπάρχουν άτομα που έχουν τον αρνητισμό ως τρόπο ζωής και πολλές φορές επηρεάζουν και εσένα πολύ έντονα; Το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις άμεσα. Υπάρχουν όμως τρόποι; Σαφώς και υπάρχουν και πρέπει όλοι να τους έχουμε κατά νου. 


Βάλε όρια

Οι τοξικοί και αρνητικοί άνθρωποι έχουν την τάση να σε παρασύρουν στα δικά τους προβλήματα και ανησυχίες. Ίσως γιατί νιώθουν ότι πνίγονται σε αυτά κι έχουν ανάγκη έναν ώμο για να πιαστούν. Αρνούνται να ψάξουν λύσεις και να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα το θέμα που τους απασχολεί. Προσπάθησε να μην επηρεαστείς! Σίγουρα δεν εννοούμε να γίνεις ένα εγωιστικό άτομο που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι τα δικά του θέματα. Άκουσε τα προβλήματά τους, αλλά μέχρι ενός σημείου. Εκεί που το θέμα αρχίζει να βαραίνει, βάλε μια τελεία με τρόπο. Είναι σημαντικό να βοηθάς τους γύρω σου και να συζητάς μαζί τους, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που φορούν παρωπίδες και δε θέλουν να καταλάβουν, δε θέλουν να βρουν πραγματικές λύσεις, απλά αγαπούν το δράμα. Μην ασχοληθείς παραπάνω. Για το καλό σου! 


Μην περιμένεις να αλλάξουν!

Καλώς ή κακώς, οι τοξικοί άνθρωποι, έτσι είναι και θα μείνουν έτσι! Και ο απλός λόγος είναι γιατί δε θέλουν οι ίδιοι να αλλάξουν. Μην προσπαθήσεις να τους αλλάξεις τον τρόπο σκέψης τους. Δε θα τα καταφέρεις! Όταν λοιπόν βρεθείς με έναν τέτοιον άνθρωπο, κάνε τις προτάσεις σου με τρόπο, αλλά μην προσπαθήσεις να του τις φυτέψεις. Άφησε τον, αν θελήσει, να τις επεξεργαστεί αργότερα. 


Μην επιτρέπεις να επηρεάσουν την διάθεση σου

Οι αρνητικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι είναι αρνητικοί και ζηλεύουν τους αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους. Όντας δύσκολο να ξεφύγουν από τα δεσμά του μυαλού τους, προσπαθούν να περάσουν τον μίζερο και απαισιόδοξο τρόπο σκέψης τους και στους άλλους, για να μη νιώθουν κατώτεροι. Μην τους το επιτρέψεις γιατί θα κινδυνέψεις να μπεις και εσύ σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων! 


Κράτησε τους σε απόσταση

Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο αρνητισμό και άσχημη διάθεση. Γι’ αυτό να τους αποφεύγεις! Φρόντισε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους χαρούμενους, ακόμα και αν πίσω από το χαμόγελό τους, κρύβουν πληγές και δύσκολες ιστορίες. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αξίζουν! Αυτοί οι άνθρωποι είναι δυνατοί και μπορείς να κερδίσεις αξιόλογα μαθήματα! 

Όποια απόφαση και να πάρεις, να προτιμήσεις ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και να χαμογελάς. Γιατί για κανένα πρόβλημα δεν αξίζει να στερηθείς το χαμόγελό σου!