Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Δρομέας ετών 104! Ακόμη ψάχνεις δικαιολογίες; Keep Running! (βίντεο)

Ο αιωνόβιος σπρίντερ έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που κατάφερε να ολοκληρώσει την κούρσα των 100 μέτρων.

Ο Κοβάλσκι γεννήθηκε στην Πολωνία. Έχει τρεις κόρες, δέκα εγγόνια, δώδεκα δισέγγονα και δύο τρισέγγονα και παρά την ηλικία του, η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική.

Δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό. Μια ζωή δούλευε ως αγρότης και σε σιδηροδρομικές ασχολίες. Αποφάσισε να ασχοληθεί με το στίβο μετά τα 100ά του γενέθλια.

«Εύχομαι σε όλον τον κόσμο να φτάσει στην ηλικία μου και να βρίσκεται στην κατάστασή μου. Και να ξέρετε κάτι για τους γιατρούς: Είναι αχρείαστοι. Το μεγαλύτερο όπλο μου είναι η καλή διατροφή, που πάντα την προσέχω.

Δεν πρέπει να τρώτε πολύ μετά το απόγευμα, αυτό θα σας αρρωστήσει. Τα φάρμακα είναι πολύ ακριβά και τους γιατρούς είναι συχνά δύσκολο να τους προσεγγίσεις. Είναι καλύτερο να τρως καλά, από το να τρως πολύ» συμβουλεύει ο δρομέας και προσθέτει ότι «ο ύπνος και κανά δυο ποτηράκια βότκα πού και πού κάνουν πολύ καλό».

Η δική του ανάγκη για άσκηση ξεκίνησε όταν έπρεπε να διανύσει δέκα χιλιόμετρα για να φτάσει στη δουλειά του, οπότε και άρχισε να χρησιμοποιεί το ποδήλατο. Πλέον κάνει την ίδια απόσταση για να φτάσει στο νεκροταφείο, όπου βρίσκεται ο τάφος της γυναίκα του.