Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

H απάντηση του υπουργείου Παιδείας για το πότε θα ανοίξουν τα δημόσια ΙΕΚ - Έγκριση Λειτουργίας Νέων Τμημάτων ΔΙΕΚ 2015Β

Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία παραμένουν κλειστά -για πρώτη φορά εδώ και μία 20ετία- λόγω έλλειψης κονδυλίων. 

«Η έναρξη του τρέχοντος εξαμήνου σπουδών θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση εντός του Νοεμβρίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. 

«Τόσο οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του αναγκαίου -για τη λειτουργία των ΔΙΕΚ- έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τις επιπλέον πιστώσεις για την κάλυψη του χρηματοπιστωτικού κενού του τρέχοντος έτους οδήγησαν τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς στο να καθυστερήσουν την προκήρυξη για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψηφίους εκπαιδευτές. Παρ’ όλα αυτά έχει ληφθεί μέριμνα από την πλευρά του υπουργείου για τη διασφάλιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ίδια ανακοίνωση.


Επιπλέον, ανακοινώθηκε από την Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. η τελική έγκριση λειτουργίας των τμημάτων ΔΙΕΚ του εξαμήνου 2015Β. 

Έγκριση τμημάτων ΔΙΕΚ 2015Β 

Για το ΔΙΕΚ Τριφυλίας δεν εγκρίθηκε η λειτουργία των νέων τμημάτων, καθώς δεν κρίθηκε ικανοποιητικός ο αριθμός των εγγραφών από την Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ..