Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Αγιασμός σήμερα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών που άνοιξε χθες (φωτο)

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου άνοιξε χθες το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, στο οποίο σήμερα το πρωί τελέστηκε αγιασμός!

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας και τις ευχές μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ξεκινά τη λειτουργία του με ελλείψεις σε προσωπικό και, εξαιτίας αυτών, με προβλήματα, αλλά με ακλόνητη πίστη και αισιοδοξία για το καλύτερο!


Η ίδια η ύπαρξη και λειτουργία του σχολείου, άλλωστε, αποδεικνύει και στέλνει πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ότι παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή, όλοι έχουν δικαίωμα στην κοινωνικοποίηση και την αυτονομία και με τη δύναμη της ψυχής τους όλοι μπορούν να πετύχουν αυτό που για κάποιους φαντάζει από πολύ δύσκολο έως πιθανώς αδύνατο!


Οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, με χαμόγελο, αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ως προκλήσεις, με δύναμη ψυχής κατακτούν κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, τη γνώση και με πάθος αγαπούν τη ζωή!

Το σχολείο ξεκινά τη λειτουργία του μετά την τοποθέτηση δύο αναπληρωτριών δασκάλων ειδικής αγωγής και αναμένεται να ενισχυθεί, το προσεχές διάστημα, με Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

Επισημαίνεται, πάντως, πως για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα απαιτούνται, επίσης, τουλάχιστον, Κοινωνικός Λειτουργός, Βοηθητικό Προσωπικό, Ψυχολόγος, καθώς και Σχολικός Νοσηλευτής, Γυμναστής, Φυσικοθεραπευτής – Εργοθεραπευτής, ενώ χρήσιμες είναι και άλλες ειδικότητες, όπως Μουσικός, Δάσκαλος Καλλιτεχνικών κ.ά.