Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Έξαρση της εγκληματικότητας, ανασφάλεια στους πολίτες της Τριφυλίας

Ύστερα από μια σχετικά ήρεμη περίοδο, τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην Τριφυλία σημειώνονται κρούσματα εγκληματικότητας, όπως στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, αντί να αυξάνονται, μειώνονται!

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα της εγκληματικότητας προκαλούν φόβο, ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους, οι οποίοι αναρωτιούνται μήπως πρέπει οι ίδιοι να πάρουν, με τα όπλα, το νόμο στα χέρια τους.

Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει «χρεοκοπήσει», οι τράπεζες είναι κλειστές (από την περασμένη Δευτέρα) και επικρατεί αβεβαιότητα για την αυριανή μέρα.

Οι δράστες, από την άλλη, χωρίς ενδοιασμούς, «μπουκάρουν» σε καταστήματα και σπίτια, αγροικίες και ξώσπιτα.

Με τα κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων, και με την τραγική και χαώδη κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας και με άγνωστο το τι θα ξημερώσει η αυριανή μέρα, η κατάσταση στην Τριφυλία είναι τραγική και ουδείς μπορεί να προβλέψει ή εκτιμήσει πού αυτή θα φτάσει.

Οι περισσότεροι, πάντως, φοβούνται τα χειρότερα. Οι παραβατικές συμπεριφορές κάνουν την εγκληματικότητα να πλησιάζει και πάλι στο «κόκκινο», όπως στα ύψη βρίσκεται η ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες. Μεγαλύτερη, δε, ανασφάλεια αισθάνονται οι ηλικιωμένοι, κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες της ορεινής Τριφυλίας, όπου και δεν υπάρχει αστυνόμευση. Με το που νυχτώνει, ακόμη και σε σημεία που είναι κεντρικά στις πόλεις, και ιδίως σε σοκάκια και δη στα σκοτεινά, ούτε να πλησιάσει τολμά κανείς.

Στα ΑΤΜ των τραπεζών, ωστόσο, υπήρχε κόσμος και τις βραδινές ώρες, για να βγάλει τα 60 ευρώ για τις ανάγκες και υποχρεώσεις του…