Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στις 7 Απριλίου η δημοπρασία για επισκευή οδοστρωμάτων στα Φιλιατρά

Στις 7 Απριλίου πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο για την επισκευή οδοστρωμάτων Φιλιατρών, όπως αποφασίστηκε προχθές από την Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας, η οποία ενέκρινε την δαπάνη και την διάθεση πίστωσης και καθόρισε τους όρους του διαγωνισμού.

Το έργο, όπως ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου, είναι ύψους 49.892 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ και η χρηματοδότησή του είναι από ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών, ενώ ένα μικρό μέρος είναι από ιδίους πόρους.

Επίσης αποφασίστηκε η έγκριση ανάληψης δαπανών και η ψήφιση πιστώσεων του προϋπολογισμού, με τα κυριότερα ποσά να αφορούν την πίστωση απόδοσης ΤΑΠ ύψους 20.000 ευρώ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την προμήθεια ασφαλτικών για τη Δ.Ε. Αετού ύψους 10.000 ευρώ, την προμήθεια υδραυλικών ύψους 11.989 για τη Δ.Ε. Φιλιατρών και λογιστικές τακτοποιήσεις για διάφορα ποσά.

Έγινε ακόμα τροποποίηση του προϋπολογισμού που θα αποτελέσει εισήγηση για το Δ.Σ. και αποφασίστηκε η δημιουργία κωδικού με 12.600 ευρώ για την εφαρμογή των εγκεκριμένων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μελετών ενεργητικής πυροπροστασίας στα κλειστά γυμναστήρια Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας, καταργήθηκε κωδικός για εξοπλισμό αθλητικών χώρων ύψους 4.000 ευρώ και δημιουργήθηκε νέος με 5.000 ευρώ για την προμήθεια ιστών φωτισμού γηπέδου.

Επιπλέον ορίστηκαν δικηγόροι για τη νομική υποστήριξη πρώην αντιδημάρχου Αετού για υπόθεση κατασκευής υδατοδεξαμενής και για αγωγές υπαλλήλων των πρώην καποδιστριακών δήμων για την ειδική πρόσθετη αμοιβή που αφορούσε το πρόγραμμα «Πολιτεία». Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντος Κουκούμης τόνισε πως η κύρια ευθύνη είναι του κράτους και θα έπρεπε οι υπάλληλοι να έχουν πληρωθεί και να μην τρέχουν στα δικαστήρια. Η πρόεδρος της επιτροπής απάντησε ότι το επίδομα το δικαιούνται μόνο οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών και απευθυνόμενη στον κ. Κουκούμη σημείωσε: «Μην το παίζετε ότι εσείς είστε με το καλό των υπαλλήλων και εμείς αντίθετοι». 

Κ.Μπ.

Πηγή