Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μέχρι πότε δίδεται παράταση στην προθεσμία αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα δοθεί παράταση στην προθεσμία αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Με δεδομένα τα προβλήματα που εντοπίζονται σε αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις και προκειμένου να μην διακοπεί η λειτουργία τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την τελική αδειοδότηση, οι συναρμόδιοι υπουργοί θα προχωρήσουν στην κατάρτιση ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία θα παραταθεί η λειτουργία των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Η ΚΥΑ θα υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση και Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά. Η παράταση θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ η ΚΥΑ θα περιέχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να πληρούνται προκειμένου να λειτουργούν με ασφάλεια τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους θεατές. 

Να σημειωθεί ότι σχετικό αίτημα για παράταση της  προθεσμίας της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων είχε διατυπωθεί χθες από την ΚΕΔΕ. Με σχετική επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης  ζητούσε να δοθεί παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.  

Πηγή