Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Προχωράει η κατασκευή της τοξωτής γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Παραδείσια - Τσακώνα

Προχωράει με σταθερά και αξιόπιστα βήματα η τοποθέτηση των κομματιών των τόξων στην εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Παραδείσια - Τσακώνα, στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, όπου σήμερα λειτουργεί η παράκαμψη. 

Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των τόξων και μέχρι το τέλος του 2014 να έχει παραδοθεί και να κυκλοφορείται η γέφυρα. 

Αυτές τις μέρες τοποθετήθηκε ο δεύτερος από τους 8 σπονδύλους του τόξου στην κατεύθυνση προς Τρίπολη. Ηδη νωρίτερα είχαν τοποθετηθεί και οι 2 ακραίοι σπόνδυλοι, ο πρώτος και ο όγδοος. 

«Προχωράει γρήγορα και αξιόπιστα η διαδικασία. Πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε και δεν επηρεάζεται από τον αέρα», επεσήμανε στέλεχος του υπουργείου Υποδομών. Παρατήρησε ότι «οι συγκολλήσεις μεταξύ των σπονδύλων είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα για την αξιοπιστία του έργου». Η πηγή του υπουργείου επέμεινε πως «είναι δύσκολο έργο η τοξωτή γέφυρα, αλλά θα τελειώσει στο τέλος του χρόνου. Δε θέλουμε να ρισκάρουμε άλλη βροχερή περίοδο με την παράκαμψη».