Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Έρχονται 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Στα σκαριά βρίσκεται η διαδικασία για 10.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, µε αίτηµα που σκοπεύει να υποβάλει στην τρόικα τον Σεπτέµβριο θα ζητήσει η εκπαίδευση να εξαιρεθεί από τον κανόνα «1 προς 10» και να καλυφθούν τα κενά στην παιδεία από µόνιµο προσωπικό. Με δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που θα καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών με αναπληρωτές ενώ προανείγγελε για του χρόνου προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών.

"Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέµβριο του 2015, εάν δεν καταργηθεί ο κανόνας που προβλέπει µία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις. Το ελληνικό κοινωνικό κράτος, όπως το ξέραµε, τελειώνει. Στον τοµέα της εκπαίδευσης όχι µόνο έχουµε φτάσει στα όρια, αλλά τα έχουµε ξεπεράσει. Έχω ενηµερώσει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που καταφέρνουµε να καλύψουµε τις ανάγκες στα σχολεία µε “µερεµέτια”", τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Λοβέρδος.

Ο νέος γραπτός διαγωνιμός θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ και θα αφορά ειδικότητες για το σύνολο των μαθημάτων που διδάσκονται στα σχολεία. Τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις αναμένεται να έχουν οι φιλολόγοι, οι µαθηµατικοί, οι φυσικοί, δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Σηµειώνεται ότι από τον τελευταίο διαγωνισµό του ΑΣΕΠ που είχε διενεργηθεί το 2008, δεν έχουν ακόµη διοριστεί 439 επιτυχόντες εκπαιδευτικοί, οι οποίο ωστοσο αναμένεται να διοριστούν τους επόμενους μήνες.

Πηγή