Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Πιο κοντά στην Μεσσηνία… Κρήτη, Κύθηρα, Παρίσι

Το Καλοκαίρι τώρα ξεκινάει και ήρθε η ώρα για εκδρομές, διακοπές, εξορμήσεις!

Από την Καλαμάτα οι ντόπιοι έχουν πολλές επιλογές τόσο μέσω της οδικής όσο και μέσω της ακτοπλοϊκής και εναέριας οδού. Με το αυτοκίνητο μπορούμε να επισκεφτούμε τις πανέμορφες περιοχές της Σάντοβας, Στούπας, Μάνης, Καρδαμύλης αλλά και Μεθώνης, Κορώνης, Πύλου και οι επιλογές δεν έχουν τελειωμό. Οι δυνατότητες όμως διευρύνονται και με τις πτήσεις από το αεροδρόμιο που συνεχώς αυξάνονται με πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς στους οποίους ήρθε να προστεθεί η Πόλη του Φωτός. 

Οι  πτήσεις της Aegean Καλαμάτα – Παρίσι γίνονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή (στις 5:15  το απόγευμα με άφιξη στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» στις 7:45 το βράδυ και αντίστοιχα Παρίσι – Καλαμάτα στις 8:35 το  βράδυ με άφιξη στην Καλαμάτα  40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο), ενώ το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου προβλέπεται και μία επιπλέον πτήση κάθε Τρίτη. 

Η Aegean εγκαινίασε και άλλες πτήσεις όμως, συνδέοντάς μας με το Κίεβο (μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη,  με αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 9:15 το πρωί, άφιξη στις 11:50 το μεσημέρι, αναχώρηση από το Κίεβο στις 12:40 και άφιξη στην Καλαμάτα στις 3:25 το μεσημέρι) αλλά και με την Αγία Πετρούπολη (αναχώρηση 8 το πρωί και άφιξη στις 12:50 το μεσημέρι και αντίστοιχα αναχώρηση  απ’ τη ρωσική πρωτεύουσα στη 1:40 το μεσημέρι και άφιξη στην Καλαμάτα στις 4:35 το απόγευμα). 

Ακόμα, μέσα από ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη βοήθεια του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» μπορούμε να προσεγγίσουμε εύκολα και οικονομικά την Κρήτη και τα Κύθηρα. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 21 Ιουνίου θα καταπλέει στο λιμάνι της Καλαμάτας κάθε Σάββατο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και θα αποπλέει για Κύθηρα στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Στα Κύθηρα θα φτάνει περίπου στις 5:40 το πρωί της Κυριακής και στην Κρήτη, στο Καστέλι Κισσάμου, λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί. Αντίστοιχα από την Κρήτη το πλοίο θα φεύγει για Καλαμάτα κάθε Σάββατο στις 2:30 μετά το μεσημέρι, θα περνάει από τα Κύθηρα περίπου στις 6:30 το απόγευμα και στην Καλαμάτα θα φτάνει  λίγο πριν τα μεσάνυχτα. 

Καλαμάτα-Κρήτη ή αντίστροφα: εισιτήριο 25 ευρώ και για το αυτοκίνητο 57 ευρώ
Καλαμάτα-Κύθηρα ή αντίστροφα: εισιτήριο 17 ευρώ και για το αυτοκίνητο 46 ευρώ 

Φυσικά οι δυνατότητες αυτές δεν ωφελούν μόνο τους ντόπιους όσον αφορά τις εξορμήσεις τους αλλά συντελούν ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, παρέχοντας οικονομική και εύκολη πρόσβαση στην Καλαμάτα.