Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση με θέμα: Προώθηση και Ενίσχυση της Πρωτοβουλίας του Συμφώνου των Δημάρχων στην Ελλάδα

Εκδήλωση με θέμα: Προώθηση και Ενίσχυση της Πρωτοβουλίας του Συμφώνου των Δημάρχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Έργου «SEAP-PLUS» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 & Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συμμετέχει ως Συντονιστής Εταίρος, αλλά και ως Εθνικός Συντονιστής του Συμφώνου των Δημάρχων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ευφυούς Ενέργειας (Intelligent Energy Εurope) με το έργο που έχει τίτλο «Adding to SEAP-more participants, more content accros Europe- SEAP-PLUS».

Στόχος του έργου είναι η δυναμική προώθηση της πρωτοβουλίας του Συμφώνου των Δημάρχων (Covenant of Mayors), σε 11 Ευρωπαϊκές χώρες μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης από έμπειρους φορείς ανά την Ευρώπη.

Στην Εθνική Τελική Εκδήλωση στο πλαίσιο του Έργου «SEAP-PLUS» λοιπόν, που θα πραγματοποιηθεί στο Ευγενίδιο Ίδρυμα την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 & Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 με θέμα: Προώθηση και Ενίσχυση της Πρωτοβουλίας του Συμφώνου των Δημάρχων στην Ελλάδα: Περισσότεροι συμμετέχοντες, καλύτερα Σχέδια Δράσης στην Ευρώπη, χορηγοί επικοινωνίας είναι το site www.4green.gr και το περιοδικό "Πράσινο Σπίτι & Κτίριο".
 
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση, στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά, να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΕΕ σύστησε το «Γραφείο Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων», που λειτουργεί στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Επιστημονικής και Αναπτυξιακής Δραστηριότητας.

Επίσης, το ΓΥΣΔ του ΤΕΕ, θα αποτελέσει τον Κόμβο Σύνδεσης του «Συμφώνου των Δημάρχων», με τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τους Παρόχους Ενέργειας, και τους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς Φορείς που στηρίζουν θεσμικά την ανάπτυξη και την υιοθέτηση της βιώσιμης ενέργειας, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα. Επιπλέον θα παρέχει καθοδήγηση για την Επιστημονική και Τεχνική Οργάνωση των Δήμων και Περιφερειών που θα ενταχθούν στο Σύμφωνο και θα εφαρμόσουν Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια-ΣΔΑΕ. 

Σημειωτέον ότι η διάρκεια του έργου: Απρίλιος 2012 - —Σεπτέμβριος 2014, ενώ θα πραγματοποιηθεί με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση του προγράμματος: 75% του συνολικού προϋπολογισμού.

Τέλος, πέρα από το συντονιστικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συμμετέχουν επίσης η εταιρεία ΕΠΤΑ A.E. Σύμβουλοι-Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων (Ελλάδα), το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Λιγουρίας και η Επαρχία Κονσέντσας (Ιταλία) , ο Διεθνής Οργανισμός ICLEI (Γερμανία), το Διεθνές Δίκτυο για την Προστασία του Κλίματος Climate Alliance (τοπικό γραφείο Αυστρίας), η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Βαρκελώνης (Ισπανία), η Ένωση Δήμων Ρουμανίας, το Ενεργειακό Γραφείο Δήμων της Μαύρης Θάλασσας (Βουλγαρία), το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Λετονίας, το Ενεργειακό Γραφείο της Περιφέρειας Pomurje (Σλοβενία), ο Δήμος Jokkmokk σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ενεργειακό Nenet (Σουηδία) και το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου. 

Περισσότερες πληροφορίες:
κ. Z.Λεϊμονή, τηλ. +30-210-3291308
κ. Μ.Σκουλά, τηλ. +30-210-3291615
Email: comoffice@central.tee.gr
Website: www.seap-plus.eu
www.simfonodimarxon.eu