Μετά τις κραιπάλες των γιορτών,όταν το αλκοόλ, η ζάχαρη και τα
πλούσια φαγητά είχαν την τιμητική τους, επιβάλλεται να καθαρίσουμε όλο
τον οργανισμό μας.
Ετοιμαστείτε να να φάτε φρούτα, αχλάδια, μήλα, αλλά και ανανά.
Φτιάξτε αποτοξινωτικούς χυμούς από λαχανικά, όπως παντζάρια, καρότα, σέλινο, μαϊντανό ή από τα παραπάνω φρούτα.
Το μεσημέρι και το βράδυ διαλέξτε ανάμεσα σε ρύζι με βραστά λαχανικά
και λίγο ελαιόλαδο και ρύζι με χορτόσουπα ή ψάρι με σαλάτα βραστή ή ωμή.
Τα πικρά, άγρια χόρτα του βουνού, καθώς και το ζουμί τους, είναι ιδανικά για αποτοξίνωση.
Ένα τρόφιμο που μπορεί να επιβαρύνει και να εμποδίσει αυτή την
πολύτιμη λειτουργία είναι το αλάτι. Περιορίζοντας το αλάτι, μειώνουμε
τις κατακρατήσεις και διευκολύνουμε την απώλεια των κιλών.
Ένα εύκολος, γευστικός και υγιεινός τρόπος για να το πετύχουμε είναι τα μπαχαρικά.
Προσθέτοντάς τα στο φαγητό αντί για αλάτι, κρατάμε τη γεύση και
προσφέρουμε και στον οργανισμό τη δυνατότητα να κάνει τη φυσική του
αποτοξίνωση καλύτερα.