Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Για την προσφορά του στον αθλητισμό τιμήθηκε από το Δήμο Σπάρτης ο βετεράνος αθλητής Παναγιώτης Δούσης (βίντεο)

Ο αθλητισμός αποτελεί υγιή διέξοδο για τη νεολαία και όχι μόνο και προϋπόθεση για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής, δημιουργεί στόχους, διάθεση για συνεχή προσπάθεια, διδάσκει στα παιδιά πως τίποτε δε χαρίζεται αλλά στη ζωή όλα κατακτώνται με προσπάθεια και κόπο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για πρότυπα ανθρώπων, κοινωνικών συνόλων και οργανωμένων φορέων που θα ωθήσουν την κοινωνία και τους νέους ένα βήμα πιο μπροστά.

Με αυτές τις σκέψεις και πεποιθήσεις ο Δήμος Σπάρτης βράβευσε πρόσφατα αθλητές και συλλόγους και σκοπεύει να συνεχίσει να τιμά και να ενθαρρύνει ώστε να συνεχίζουν την προσπάθεια και να χαρίζουν διακρίσεις και χαρές σε όλους μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, ο δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης, προχώρησε στη βράβευση αθλητών και του αθλητικού συλλόγου «Σπαρτιάτες – Δρομείς» σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Αναμνηστικά απονεμήθηκαν στους Σπαρτιάτες αθλητές που ενέπνευσαν υπερηφάνεια με τη συμμετοχή και τον τερματισμό τους στο «Σπάρταθλον 2016», Τάσο Τσουλόγιαννη και Κώστα Λαμπρινό, καθώς και στον βετεράνο δρομέα μεγάλων αποστάσεων από τη Σπερχογεία, Παναγιώτη Δούση, που παρά τα 84 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος να συμμετέχει σε αγώνες κάνοντας αυτό που αγαπά, αυτό που του δίνει ζωή «το τρέξιμο»!

Ο κ. Δούσης που αριθμεί εκατοντάδες μετάλλια, κύπελλα και συμμετοχές σε αγώνες ανά την Ελλάδα, εξέφρασε χαρά και τιμή για την βράβευση αυτή, τονίζοντας μάλιστα στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε αργότερα στην τηλεόραση του Ionian Channel και την εκπομπή «Χαμηλή Πτήση» πως «ο αθλητισμός μου δίνει δύναμη να ζω»!

Αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του, σε έναν αγώνα στη Θουρία, και στην έκτοτε συνεχή παρουσία του σε αγώνες δρόμων που διεξάγονται σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και την διάθεση συνεργασίας με σκοπό τη δημιουργία στον δήμο Σπάρτης ενός πρότυπου μουσείου αθλητού.

Επίσης, δε δίστασε να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε το 2004 αλλά και την επίμονη στάση του να συνεχίσει να αθλείται, πιστεύοντας πως τελικά τον ωφέλησε…

Πηγή