Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν αστυνομικοί, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε γονείς και μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές, όσο και για γονείς.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας!!!