Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κέρδισαν η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά στο μίνι τουρνουά μπάσκετ της Τριφυλίας

Περίσσεψαν η συγκίνηση, ο σεβασμός, η αγάπη, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά στο μίνι τουρνουά μπάσκετ που διεξήχθη την Κυριακή 18/9 στην Κυπαρισσία, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, για τη στήριξη παιδιού με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στο τουρνουά, το οποίο διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Κ. Αδαμόπουλος» (Κλειστό Γυμναστήριο) Κυπαρισσίας συμμετείχαν τα αθλητικά σωματεία ΔΙΩΝ ο Κυπαρισσεύς, Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας (Α.Σ.Τ.), Εράνη Φιλιατρών και παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες του Δίωνα!

Η πρωτοβουλία διεξαγωγής του τουρνουά για τη στήριξη του μικρού παιδιού είναι αξιέπαινη και σπουδαία πράξη, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αθρόα, γεγονός που αποδεικνύει πως ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά μέρες που διανύουμε δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη! Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός της συμμετοχής πολλών μικρών παιδιών, τα οποία ήταν αυτά που ενημέρωσαν τους γονείς τους για το τουρνουά και το σκοπό της διεξαγωγής τους ζητώντας τους να συμμετέχουν όλοι ώστε να στηρίξουν και να βοηθήσουν το παιδί και την οικογένειά του στον αγώνα που δίνουν! Το παιδάκι αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα και πρέπει να υποβληθεί σε εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη χειρουργική επέμβαση η οποία στην Ελλάδα γίνεται μόνο σε ιδιωτική καρδιολογική κλινική όπου υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί. Με την ανταπόκριση των αθλητικών σωματείων και του κόσμου στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, από το συμβολικό εισιτήριο του μίνι τουρνουά μπάσκετ και όλοι εύχονται στον άτυχο-τυχερό μικρούλη να βγει νικητής από την περιπέτειά του.

Στο αγωνιστικό μέρος και στο πλαίσιο των ημιτελικών ο Δίωνας κέρδισε την Εράνη και οι παλαίμαχοι του ίδιου συλλόγου επικράτησαν κόντρα στον ΑΣ Τριφυλίας. Οι νικητές αναμετρήθηκαν στον μεγάλο τελικό, όπου την πρωτιά κατέκτησε η νέα γενιά του συλλόγου της Κυπαρισσίας. 

Πηγή