Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Στην τελική ευθεία το Φιλιατρινό φράγμα - Πολλαπλά τα οφέλη για την περιοχή

Ερώτηση τέθηκε προχθές βράδυ, κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας, από τον δημοτικό σύμβουλο των Φιλιατρών κ. Δημήτριο Σαρμαντζή, για το μεγαλύτερο έργο αυτή τη στιγμή εν εξελίξει στην περιοχή της Τριφυλίας, που δεν είναι άλλο από το Φιλιατρινο φράγμα. 

Ο κ. Σαρμαντζής ρώτησε τον Δήμαρχο Τριφυλίας σε τι σημείο βρίσκονται οι εργασίες στο Φιλιατρινο φράγμα, παρατηρώντας μια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ ζήτησε να μάθει αν το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων προβλέπει κάποιο ποσό, και για το έργο αυτό, προκειμένου να τελειώσει. Μάλιστα, τόνισε πώς πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών. 

Ο κ. Κατσίβλεας, απαντώντας στον κ. Σαρμαντζή, είπε τα εξής:

"Το φιλιατρινο φράγμα ολοκληρώνεται, είναι να γίνουν μόνο οι οδικοί άξονες οι οποίοι έχουν μείνει πίσω καθώς υπάρχει εκκρεμότητα με την απαλλοτρίωση μέρους της κοίτης από κάποιους ιδιοκτήτες, ενώ εκκρεμεί μια γνωμοδότηση από το δασαρχείο για να ξεκολλήσει και να προχωρήσει.

Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, μένει το αρδευτικό δίκτυο, το οποίο δεν μπορεί να γίνει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Έχουμε μιλήσει με το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και θα ενταχθεί στην δεύτερη φάση την τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ. Αυτό το οποίο απασχολεί την δημοτική αρχή, επειδή είναι ένα έργο το οποίο τελειώνει ουσιαστικά, θα πρέπει ο Δήμος να προετοιμαστεί γιατί έκτος από την αρδευτική άξια την οποία θα έχει το έργο, και θα πρέπει να γίνουν τα δίκτυα, θα πρέπει να μιλήσουμε και για την αξιοποίηση της λίμνης, η οποία θα δώσει άλλη πνοή στην Δ.Ε. Φιλιατρών, όπου μαζί με τον Βυζαντινό ναό των Χριστιάνων, θα αποτελέσει εξαιρετικά ενδιαφέροντες πόλους ανάπτυξης της επισκεψιμότητας."

Πηγή