Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

"P.A.C.FIL. Running Team" - Μια νέα ομάδα στα Φιλιατρά με κοινό χόμπι το τρέξιμο

Σχεδόν όλοι, έχουν αποδεχτεί ότι κάποιοι συνάνθρωποί τους τρέχουν. Αρκετοί έχουν σκεφτεί ότι το τρέξιμο είναι υγιές και ίσως και ενδιαφέρον. Και μερικοί, το έχουν ασπαστεί και αυτοί. Και αυτό είναι μεγάλο πράγμα. Γιατί; Γιατί πλέον μαζί με το τρέξιμο είναι αποδεκτός και ένας άλλος τρόπος ζωής. Η παλιότερη, λεγόμενη γιάπικη νοοτροπία, μέσα στην οποία μεγαλώσαμε και θεωρούσαμε την δουλειά μέχρι θανάτου και τη συσσώρευση χρήματος τον σωστό και μοναδικό τρόπο ζωής, έχει αντικατασταθεί από την αναζήτηση της ισορροπίας.

Και το τρέξιμο, το άθλημα που μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσεις και να ρουφήξεις εικόνες, μυρωδιές, εμπειρίες, συνέβαλε έως έναν βαθμό στην αλλαγή της νοοτροπίας του κόσμου αφού μας έδωσε απλόχερα αυτό που χρειαζόμασταν. Μας έδωσε ισορροπία, ηρεμία, αυτογνωσία, ευτυχία. Και όσο πιο αποδεκτό γίνεται το τρέξιμο, τόσες περισσότερες αλλαγές έρχονται σιγά-σιγά και «ύπουλα» στην ζωή μας.

Γιατί τώρα τα παιδιά τρέχουν χωρίς να ντρέπονται. Γιατί οι γονείς τρέχουν χωρίς να ντρέπονται. Γιατί οι παππούδες και οι γιαγιάδες τρέχουν και περπατάνε χωρίς να ντρέπονται. Και ο κόσμος μας έτσι, βήμα-βήμα, σιγά-σιγά, γίνεται λίγο καλύτερος. Ίσως λίγο περισσότερο "τρελός", αλλά αυτοί οι "τρελοί" είναι ωραίοι και πλέον είμαστε πολλοί και ομορφαίνουμε και τον κόσμο γύρω μας.


Κάπως έτσι, μια ομάδα ανθρώπων από τα Φιλιατρά, με διαφορετικές κοινωνικές, επαγγελματικές και ηλικιακές αφετηρίες, αλλά με ένα κοινό χόμπι, το τρέξιμο, αναζήτησε μια πιο οργανωμένη διέξοδο έκφρασης, δημιουργώντας την ερασιτεχνική ομάδα "P.A.C.FIL. Running Team". Μια ομάδα για όλους εμάς που αγαπάμε το τρέξιμο και όπου κι αν βρεθούμε, βλέπουμε μπροστά μας μια νέα διαδρομή! 

Η παρεά αυτή των Φιλιατρινών δρομέων ξεκίνησε πριν κανά χρόνο περίπου με 4-5 άτομα που βρίσκονταν σχεδόν καθημερινά για προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών και από κει σιγά-σιγά άρχισε να ξεχύνεται προς τον παραλιακό δρόμο που ενώνει το "Λιμενάρι" με το "Στόμιο" δοκιμάζοντας καινούριες διαδρομές και αυξάνοντας σταδιακά τον όγκο των χιλιομετρικών αποστάσεων. 

Αναπόφευκτα προέκυψε και η συμμετοχή της σε αρκετούς λαϊκούς αγώνες δρόμου σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με αποκορύφωμα την πρόσφατη δυναμική και αξιοσημείωτη παρουσία της στον Ημιμαραθώνιο Ολυμπίας (21,1 χλμ).

Η ομάδα αριθμεί ήδη πάνω από 10 μέλη και φιλοδοξεί να συμμετάσχει δυναμικά τον ερχόμενο Νοέμβριο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, γιατί πάνω απ' όλα "αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη". 

Η Ομάδα Φιλιατρινών Δρομέων "P.A.C.FIL. Running Team" έχει σαν πρωταρχικό στόχο τη διάδοση της κοινωνικότητας και του αθλητικού ιδεώδους. Η υγεία, το θάρρος, η ευγένεια της ψυχής, η ηθικότητα, η άμιλλα, ο τολμηρός και ακλόνητος χαρακτήρας, είναι έννοιες που καλλιεργεί ο αθλητισμός στον πολιτισμένο άνθρωπο.   

Και να θυμάστε ότι:
  • "Όσο τρέχουμε, γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι άνθρωποι και πιο αισιόδοξοι."
  • "Το τρέξιμο κρατάει τον άνθρωπο πάντα ακμαίον και υγιή."
  • "Στο τρέξιμο δεν σου χαρίζεται τίποτα. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για κάτι μέχρι να το κατακτήσεις. Όσοι το βάζουν στη ζωή τους και το ακολουθούν, το συνεχίζουν, γιατί είναι μια πηγή χαράς και ευεξίας." 

Όσοι και όσες (άνω των 18 ετών) επιθυμείτε να εγγραφείτε επίσημα στην ομάδα "P.A.C.FIL. Running Team", να συμμετέχετε στις δραστηριότητές της, ακόμα και σε λαϊκούς αγώνες δρόμου με την επωνυμία της, συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:  

https://docs.google.com/forms/d/1hiiQS8P7xWWXPoR_rEY0YZ9mssFfj2sxDv2MMFHOBsY/viewform


Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήστος Μπαρκάς
email: cmparkas@gmail.com
facebook: Chris Barcas
instagram: chris_barkas 

Αδάμ (Μάκης) Νικολόπουλος
facebook: Makis Stomio