Σάββατο 21 Μαΐου 2016

6 super tips για να επιλέξεις σωστά το ποδήλατο σου

Βρισκόμαστε μια ανάσα από το καλοκαίρι και τι καλύτερο από την βόλτα με ποδήλατο. Το ποδήλατο μπορεί να γίνει το αγαπημένο σου όχημα, καθώς είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Άσε, που είναι και η καλύτερη γυμναστική. 

Γνωρίζεις όμως τι θα πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα ποδήλατο; 

Ανάλογα με την χρήση που θέλεις να κάνεις διαφέρει και ο τύπος του ποδηλάτου που θα πρέπει να αγοράσεις. 

Στο Activeman, μίλησε ο προπονητής της ποδηλατικής ομάδας Βέλος, Κώστας Γεωργιάδης και όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε πριν πάμε να αγοράσουμε ποδήλατο. 

Ο Κώστας Γεωργιάδης, τονίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δαπανήσουν κάποια χρήματα, ώστε να αγοράσουν το κατάλληλο ποδήλατο και να είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν φθορές. 
1. Αν θέλεις …βουνό! 

Τα mountain bikes είναι κατασκευασμένα για ποδηλασία εκτός δρόμου. Για το λόγο αυτό παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή στις καταπονήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα ποδήλατα. Τα λάστιχά τους συνήθως είναι αρκετά πλατιά και έχουν εξογκώματα για καλύτερη πρόσφυση σε ανώμαλο έδαφος. Τα mountain bikes έχουν υδραυλικά δισκόφρενα και θεωρούνται πιο ασφαλή και δεν κουράζονται τα χέρια. 


2. Για εύκολη μετακίνηση στη πόλη

Τα ποδήλατα πόλης, έχουν λασπωτήρες, καλάθι, προστατευτικό αλυσίδας και προειδοποιητικό φωτισμό. Αρκετά μοντέλα είναι αναδιπλούμενα έτσι ώστε να διευκολύνουν τον αναβάτη κατά τη μεταφορά τους, ιδιαίτερα με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. 


3. Σημαντικές οι ταχύτητες

Τα ποδήλατα πόλης έχουν 3, 7 ή 8 ταχύτητες, ενώ τα ποδήλατα trekking ποδήλατα έχουν 21 ταχύτητες. Είναι βαρύτερα από τα ποδήλατα πόλης, ενώ είναι κατάλληλα για πατημένο χωμάτινο δρόμο. 


4. Μάθε τι είναι ακριβώς τα BMX

Τα ΒΜΧ ποδήλατα που προορίζονται για αγώνες επίδειξης είναι κατασκευασμένα συνήθως από υλικά που τους εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αντοχή όπως το ατσάλι. 


5. Πρόσεχε τη σκουριά

Καλό είναι να επιλέγουμε ανταλλακτικά αλουμινίου για το ποδήλατο μας, καθώς δεν σκουριάζουν. 


6. Το νου σου στις ζάντες

Η ζάντα θα πρέπει να είναι αλουμινένια, διότι πιάνουν καλύτερα τα φρένα.