Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αυξάνονται οι ρυθμοί των έργων στους αυτοκινητόδρομους

Στο 70% φθάνει πλέον η πρόοδος στην Κορίνθου- Πάτρας, την Ιόνια Οδό και τον Ε65, ενώ στις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα αγγίζει το 92%. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στη Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων Υποδομής, ο στόχος της ολοκλήρωσης των έργων στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους παραμένει σταθερά το Μάρτιο του 2017. Το υπουργείο Επικρατείας ανακοίνωσε ότι υπεγράφησαν τα τρία πλαίσια συναντίληψης (με Ολυμπία Οδό, Νέα Οδό και Κεντρική Οδό), ενώ θα υπογραφεί «Συμφωνία Ολοκλήρωσης Έργου» και με την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. «Ήδη σε εφαρμογή των πλαισίων συναντίληψης, στην Ολυμπία Οδό υπάρχει σημαντική αύξηση του ρυθμού εκτέλεσης εργασιών στα εργοτάξια του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνονται δραστικά οι  εργασίες  σε όλα τα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Ε65», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όσον αφορά στον πέμπτο αυτοκινητόδρομο (Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη), οι εργασίες παραμένουν εντός χρονοδιαγράμματος: τον Απρίλιο θα παραδοθεί το τμήμα Λεύκτρο- Σπάρτη, στις αρχές του καλοκαιριού ο κόμβος Μεγαλόπολης και τον Σεπτέμβριο (αντί Αυγούστου που είχε αρχικά ανακοινωθεί) ο περιφερειακός της Καλαμάτας. 

Σε τροχιά βρίσκεται ο διαγωνισμός για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης. Όπως ανακοινώθηκε, η διαδικασία διαβούλευσης ολοκληρώθηκε και με βάσει τις παρατηρήσεις και προτάσεις που υποβλήθηκαν θα συνταχθούν τα τελικά τεύχη δημοπράτησης τα οποία θα εγκριθούν τον Απρίλιο.

Πηγή