Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκίνησαν προετοιμασίες για το Φιλιατρινό Καρναβάλι


Ξεκίνησε ήδη η προετοιμασία για το Φιλιατρινό Καρναβάλι το οποίο έχει γίνει θεσμός για την περιοχή της Τριφυλίας και κάθε χρόνο έχει πολύ μεγάλη επιτυχία.  

Το Τοπικό Συμβούλιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Φιλιατρών έχουν συναντηθεί με τους τοπικούς συλλόγους για την προετοιμασία και το συντονισμό του φετινού Καρναβαλιού. Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών θα γίνει την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 13 Μαρτίου στις 3.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών. Θα συμμετέχουν καρναβαλιστές από τα Φιλιατρά και τις γειτονικές πόλεις. Οικονομικά το καρναβάλι στηρίζεται από το Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση, καθώς και από επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ιδιώτες της περιοχής. Μεγάλος χορηγός και αυτή τη χρονιά θα είναι η Costa Navarino με τη χορηγία των ηχητικών.   

Οι οργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Τριφύλιους όχι μόνο να παρακολουθήσουν την καρναβαλική παρέλαση, αλλά και να μεταμφιεστούν και να συμμετέχουν σ' αυτήν. Στις τρεις καλύτερες συμμετοχές, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα δοθούν χρηματικά βραβεία. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών στην κα Μαρία Παναγιωτοπούλου στο τηλέφωνο 27613 60023 και στην κα Βιβή Παντελάκη στο τηλέφωνο 6972-297936. 

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 6 Μαρτίου με την αναβίωση του εθίμου της «Μπαρμπούτας» από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού. Οι «Μπαρμπούτες» θα συγκεντρωθούν στις 6.30 το απόγευμα στο περίπτερο του Ομίλου στην πλατεία για να περιηγηθούν σε όλη την πόλη. Την ίδια ώρα περίπου, το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου «Ο Πυρσός» θα χορέψει στην πλατεία αποκριάτικους χορούς. Μετά την περιήγησή τους στην πόλη οι «Μπαρμπούτες» θα καταλήξουν στο παλιό ελαιοτριβείο του Βορρέ για διασκέδαση. 

Την ίδια μέρα, την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί θα γίνει το "Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού" για τα παιδιά. Σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία. Και αυτή η εκδήλωση οργανώνεται από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού. 

Όσοι θέλουν να μαθαίνουν τα νέα του Φιλιατρινού Καρναβαλιού μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του στο Facebook.