Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ημερίδα με θέμα: «Be Part of the Future» | ΤΡΙΠΟΛΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, πατήστε εδώ. 

Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης – INZEB.ORG σας προσκαλεί στην εκπαιδευτική – ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Be Part of the Future» | Deep Energy Renovation | Conference and Workshops που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης  – Αίθουσα Ισογείου (Αμφιθέατρο)  – Εθνικής Αντίστασης & Παπαρηγοπούλου (ΠρόσκλησηΠρόγραμμα).  

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την Αιγίδα του ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου & την Αιγίδα του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας

Στόχος του «Be Part of the Future» είναι η ενίσχυση του γνωστικού πεδίου των επαγγελματιών του χώρου της κατασκευής κτιρίων, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και η ενδυνάμωση της συμμετοχής των φορέων και οργανισμών του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση για τα οφέλη και τις προοπτικές των ριζικών ενεργειακών αναβαθμίσεων καθώς και η μεταφορά της γνώσης και της εμπειρίας από εφαρμοσμένα παραδείγματα.

Το υφιστάμενο κτιριακό απόθεμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τον πλέον ενεργοβόρο τομέα και οι μελέτες δείχνουν πως το 80% αυτού θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για τα επόμενα 50 τουλάχιστον χρόνια. Η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αποτελεί έναν από τους δυναμικούς τρόπους για την επίτευξη της ενεργειακής ασφάλειας σε όλα τα Κράτη – Μέλη και την απεξάρτηση – σε σημαντικό βαθμό – από τις εισαγωγές ενέργειας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον. 

Η θεματολογία:
  • Θεσμικό πλαίσιο nZEB και Ριζική Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων
  • Προσεγγίζοντας θεωρητικά το nZEΒ κτίριο. Αξιολόγηση βασικών παραμέτρων
  • Ερευνώντας τα κατάλληλα υλικά. Έμφαση στην καινοτομία.
  • Εστιάζοντας στα σημαντικά ζητήματα της Ριζικής Ενεργειακής Αναβάθμισης. Παραδειγματικές Αναφορές
  • Παρουσίαση των στόχων και του σκοπού του Renovate Europe, του BPIE και του ΕUASE και του προγράμματος RenoValue.

* Η είσοδος στην εκπαιδευτική – ενημερωτική ημερίδα είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος συμμετοχής.