Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Συναυλία του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας στο Πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά


Συναυλία με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας συνδιοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, απόψε στις 9.30 το βράδυ στο Πάρκο της Βλαχέρνας. Με την εκδήλωση αυτή ξεκινά το πολιτιστικό καλοκαίρι στα Φιλιατρά. 

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα που κατάγεται από τα Φιλιατρά, και θεωρείται ένα από τα κορυφαία μουσικά σύνολα της Ελλάδος. Έχει παρουσιαστεί σε φημισμένες αίθουσες και διεθνείς διοργανώσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 100 πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών. 

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας θα παρουσιάσει ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα, με έργα κλασικής, σύγχρονης, τζαζ και μουσικής από τον κινηματογράφο. Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα θα έχουν έργα των Μπαχ, Σκαρλάτη, Μότσαρτ, Γκέρσουιν, Ονουρ και Ζέρβα. 

Μέλη του Κουαρτέτου είναι οι: Αθανάσιος (Σούλης) Ζέρβας - σοπράνο σαξόφωνο (αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καθηγητής Ωδείου Αθηνών). Διονύσιος Ρούσσος - άλτο σαξόφωνο (καθηγητής Ωδείου Φ. Νάκας). Leo Saguiguit - τενόρο σαξόφωνο (αναπληρωτής καθηγητής University of Missouri). Eric Honour - βαρύτονο σαξόφωνο (καθηγητής University of Central Missouri).