Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Συμπιεστές απορριμμάτων ηλιακής ενέργειας με «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης

Συμπιεστές απορριμμάτων και μονάδες ανακύκλωσης ηλιακής ενέργειας θα εγκατασταθούν στην πόλη του Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών φέτος το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια για την προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων.

Οι μονάδες, που παρέχονται από την αμερικανική εταιρεία BigBelly, θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος με πολλαπλούς τρόπους. Όχι μόνο θα χρησιμοποιούν ενέργεια από τον ήλιο για τη φόρτιση των μπαταριών τους, αλλά με τη συμπίεση των απορριμμάτων μέσα στον κάδο, θα συγκεντρώνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών προτού χρειαστεί η εκκένωσή τους.

Οι μονάδες θα είναι επίσης εξοπλισμένες με ένα «έξυπνο σύστημα» που θα στέλνει σήμα στους υπευθύνους της δημοτικής διαχείρισης αποβλήτων, κάθε φορά που οι κάδοι χρειάζονται άδειασμα. Με τον τρόπο αυτό, το σύστημα θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς τα απορριμματοφόρα οχήματα θα αποστέλλονται μόνο όπου και όταν απαιτείται, και όχι με σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την τοπική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας DTE Energy.

«Πιστεύουμε ότι το έργο Bigbelly θα είναι καλό για τους πελάτες μας, τους υπαλλήλους μας και τη γειτονιά του Ντιτρόιτ όπου έχουμε την έδρα μας, καθώς και την ευρύτερη κοινότητα του Ντιτρόιτ την οποία υπηρετούμε», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μίαντορ, αντιπρόεδρος της DTE Energy.

«Ελπίζουμε ότι και άλλες εταιρείες θα εξετάσουν αυτές τις οικονομικά αποδοτικές μονάδες ώστε να δημιουργήσουμε μαζί μία καθαρότερη, πιο πράσινη κοινότητα», πρόσθεσε.

Αρχικά, μόνο επτά μονάδες θα εγκατασταθούν στο κέντρο του Ντιτρόιτ, συλλέγοντας γενικά απορρίμματα, πλαστικό και αλουμίνιο για ανακύκλωση, αλλά η DTE Energy ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την εγκατάσταση νέων μονάδων σε όλη την πόλη, αν το έργο στεφθεί με επιτυχία. 

Πηγή