Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Λαχανόκηπος ...και όχι μόνο, στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Ήταν θερμή, άμεση και συγκινητική η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ομίλου Δράσεων & Πολιτισμού για δημιουργία λαχανόκηπου στο ΚΑΦΚΑ.


Τόσο ο Αγροτικός Σύλλογος, όσο και τα μέλη του Ομίλου, αλλά και οι εκεί εργαζόμενοι, δούλεψαν δημιουργικά για να αποδείξουν σε όλους πως αρκούν λίγα άτομα για να αλλάξουν τα πάντα. Αρκεί να δουλέψουν ανιδιοτελώς και με την πίστη πως η προσφορά λίγης αγάπης και λίγου ελεύθερου χρόνου, εκεί πιάνουν τόπο.

Τα μέλη του Αγροτικού συλλόγου έπιασαν δουλειά από το πρωί. Άλλος όργωνε, άλλος με το χορτοκοπτικό έκοβε τα χορτάρια τα οποία είχαν δημιουργήσει δάσος, άλλος με ειδικό χορτοκοπτικό περιποιόταν τους θάμνους, άλλος περνούσε σωληνάκια ποτίσματος, άλλος νάιλον, άλλος φύτευε, άλλος πότιζε. Φυτεύτηκαν και τα λουλούδια στα ξερά παρτέρια, αφού πρώτα περιποιηθήκαν τις τριανταφυλλιές, λιπάρανε, φέρανε λάστιχα ποτίσματος.

Όμορφα πράγματα. Και τα παιδιά του ΚΑΦΚΑ γελούσαν χαρούμενα γιατί είδαν κόσμο που τους έφτιαξε λαχανόκηπο, που περιποιήθηκε τον χώρο τους που τους κέρασε γλυκό, που τα νοιάζεται, τα αγκάλιασε με αγάπη και μετρίασε τη μοναξιά στη μονότονη ζωή τους.

Μακάρι η δράση αυτή να γίνει η αρχή, το ΚΕΦΙΑΠ να ανοίξει τις πόρτες του, να γίνει όσμωση με τη φιλιατρινή κοινωνία και να μπει φως, πολύ φως. Μόνο τότε θα σταματήσουν οι αρουραίοι να δρουν και εμείς θα πάψουμε, όπως θα έλεγε και ο Παλαμάς να νιώθουμε ντροπή για τη ζέστα μας και την ανθρωπιά μας.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.827024177373878.1073741917.350591458350488&type=1