Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Συνάντηση εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών με τον δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα

Συνάντηση εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών με τον δήμαρχο Τριφυλίας  κ. Παναγιώτη Κατσίβελα πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη 23-04-2015.

Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της πόλης, αλλά και γενικότερα τα πολύ μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της πόλης που απασχολούν τον κάθε πολίτη των Φιλιατρών στην καθημερινότητά του.

Ειδική αναφορά έγινε: 

Στην κάκιστη οδοποιία της πόλης και στις αναρίθμητες λακκούβες, για την οποία ο κύριος δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι αυτό το θέμα θα διορθωθεί σύντομα. Ήδη όπως τους είπε έχει γίνει η προκήρυξη. 

Στην ποιότητα του νερού και στην ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των υπόλοιπων  υδρομέτρων και κάθε εργασίας που πρέπει επιτέλους να γίνει ώστε να συνδεθούν όλοι στο καινούργιο δίκτυο και να απαλλαγούν από το παλιό που σπάει κάθε δεύτερη μέρα. Στο σημείο αυτό τόνισαν στον κύριο δήμαρχο ότι αυτό εκτός των άλλων είναι και άδικο, μιας και ενώ εδώ στα Φιλιατρά πληρώνουν οι πολίτες το νερό όπως όλοι οι άλλοι στο Δήμο Τριφυλίας δεν έχουν την ίδια ποιότητα νερού και οι διακοπές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Σε αυτό το θέμα ο κ. δήμαρχος τους είπε ότι αυτό είναι στα άμεσα σχέδια της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. και μάλιστα είναι προϋπόθεση για να φτιαχτούν οι δρόμοι των Φιλιατρών. Να γίνουν δηλαδή οι απαιτούμενες εργασίες κάτω από το οδόστρωμα, ώστε να μην ξανασκάβονται. Μάλιστα τους ανέφερε ότι επίκεινται έλεγχοι και πρόστιμα για τις παράνομες υδροδοτήσεις και συνδέσεις των αποχετεύσεων. 

Στην ελλιπή αστυνόμευση της πόλης η οποία έχει σημαντικά λιγότερο αριθμό αστυνομικών από τις όμορες πόλεις αν και έχει μάλλον περισσότερα προβλήματα. Σε αυτό ο κ. δήμαρχος συμφώνησε τονίζοντας μάλιστα ότι τα Φιλιατρά έχουν και μεγάλη "ποιοτική" διαφορά μεταναστών στην περιοχή εννοώντας ότι οι μετανάστες των Φιλιατρών δεν είναι καταγεγραμμένοι, άρα χρειάζονται σίγουρα μεγαλύτερη δύναμη αστυνομικών από αυτήν που έχουν. 

Στην καθαριότητα της πόλης, σε αυτό το θέμα εκτός των άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών έκανε πρόταση να βοηθήσει (ακόμα και με υπάλληλο που θα πληρώνει ο σύλλογος εάν αυτό δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα) ώστε να διατηρείται καθαρή ειδικά η  πλατεία και το κέντρο της πόλης. Ο κ. δήμαρχος υποσχέθηκε εδώ ότι  θα εξεταστεί και εάν είναι εφικτό να γίνει. 

Στο θέμα με την κατάσταση που βρίσκεται το παλιό κτίριο του Λυκείου Φιλιατρών στο οποίο μένουν αλλοδαποί, τα παράθυρα πίσω είναι σπασμένα και όποιος θέλει μπαίνει μέσα.

Το θεωρούν μάλιστα τόσο οικείο και "σπίτι" τους που ακόμα και  την ώρα του μαθήματος των παιδιών -πρόσφατα κατήγγειλε κάποιος γονιός- μετανάστες έπαιζαν μπάσκετ.

Ο κ. δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα κλειστεί, και εδώ να αναφερθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης θα δραστηριοποιηθεί για να καθαριστεί και το παλιό κτίριο, αλλά και ο περιβάλλων χώρος του.

Σε αυτή του την προσπάθεια όμως θα ήθελε συμπαραστάτες και τα παιδιά του σχολείου, ώστε με την συνεισφορά τους να γίνουν παράδειγμα σεβασμού από όλους του ίδιου τους του χώρου!