Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Εσπερίδα με θέμα "Διατροφή και Εφηβεία"

Εσπερίδα με θέμα "Διατροφή και Εφηβεία" διοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας σήμερα Πέμπτη, 23 Απριλίου, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η εσπερίδα αφορά στην ανάδειξη της αξίας της διατροφής στα παιδιά και, κυρίως, τους εφήβους, προσεγγίζοντας την ψυχοσωματική πλευρά του θέματος με παράλληλη αναφορά στις διατροφικές διαταραχές στην εποχή μας, καθώς και το ρόλο της οικογένειας στη διατροφική διαπαιδαγώγηση. Τις εργασίες θα ανοίξει ο υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, δρ. Μάριος Αθανασόπουλος, με εισαγωγική ομιλία με θέμα "Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας) στη Μεσσηνία και διατροφή".

Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις της κας Κέλυς Μπουκέα, κλινικής διατροφολόγου, προϊσταμένης στο Τμήμα Διατροφής του Γ. Νοσοκομείου Καλαμάτας, με θέμα: "Η διατροφή στην εφηβεία", της κας Αγγελικής Ρουμελιώτου, κοινωνικής λειτουργού του Κ.Υ. Μεσσήνης, MSc Διοίκησης Μονάδων Υγείας Ε.Α.Π., με θέμα: "Ο ρόλος της οικογένειας στη διατροφική διαπαιδαγώγηση", της κας Αριστέας Γαζούλη, χημικού, MSc στην Ανθρώπινη Διατροφή και το Μεταβολισμό, με θέμα: "Οι διατροφικές διαταραχές στην εποχή μας", της κας Δήμητρας Μαγουλά, κοινωνικής λειτουργού στο Γεν. Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με θέμα: "Διαταραγμένη διατροφική συμπεριφορά εφήβων – νευρική ανορεξία" και της κας Ρομάνας Μαϊόλι-Σπερώνη, ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας, με θέμα "Η ψυχοκοινωνική προσέγγιση της διατροφής".

Με το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει ελεύθερος διάλογος επί των θεμάτων που θα αναπτυχθούν.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ σε όσους (εκπαιδευτικούς, φοιτητές κ.λπ.) εγγραφούν νωρίτερα, θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.