Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Εθνική Ανδρών: Κοντά στο μπάσκετ στο Καρπενήσι

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε σήμερα το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι. Σε μια πόλη που προσπαθεί να χτίσει μέσα από το άθλημα.
Άνθρωποι με αγάπη για το μπάσκετ και μεράκι, έφτιαξαν την ΠΑΚ (Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης), στοχεύοντας κυρίως στο να φέρουν τα παιδιά κοντά στην πορτοκαλί μπάλα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας, βρέθηκε κοντά τους, πήγε στο γήπεδο που επιχειρεί να γίνει κυψέλη του αθλήματος και μίλησε στα παιδιά, πριν περάσουν και στο γήπεδο, για κάποιες μικρές πρώτες κατευθύνσεις. 

Το μπάσκετ είναι παιχνίδι... Είναι χαρά και πρέπει να το αγαπάς. Και θα πρέπει αν θέλεις να καταφέρεις κάτι να αφιερώσεις ώρες σε αυτό το παιχνίδι. Για να φτάσουν να μπουν δύο ή τρία τρίποντα σε έναν αγώνα από τους παίκτες που γνωρίζετε και παρακολουθείτε, έχουν γίνει χιλιάδες σουτ. Το μπάσκετ είναι άθλημα επανάληψης... Σουτάρεις, πασάρεις, κάνεις ασκήσεις ξανά και ξανά και ξανά, ώστε να γίνονται πλέον μηχανικά. Στην προπόνηση σκέφτεσαι, προσπαθείς να διορθώσεις πράγματα, ώστε στον αγώνα να βγαίνουν χωρίς σκέψη. Στον αγώνα δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη. Γι αυτό η επανάληψη βοηθάει. Αλλά πάνω από όλα θα πρέπει να αγαπάτε το μπάσκετ, να αγαπάτε αυτό που κάνετε.