Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Έξυπνα τρικ για να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Οι διακοπές μπορεί να έφυγαν, άφησαν όμως πίσω τους 2-3 παραπανίσια κιλά να σας ταλαιπωρούν. 

Χωρίς άγχος και υιοθετώντας κάποια από τα παρακάτω έξυπνα τρικ, μπορείτε να απαλλαγείτε σταδιακά από αυτά, χωρίς μεγάλη προσπάθεια και σημαντικές στερήσεις. 

Αλκοόλ με μέτρο
Οι διακοπές δικαιολογούν ένα και δύο ποτηράκια παραπάνω, η επιστροφή στην πραγματικότητα όμως απαιτεί περικοπές. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, δεν πρέπει να πίνετε πάνω από 1-2 ποτήρια κρασί την εβδομάδα.
Θυμηθείτε ότι ένα ποτήρι κρασί μπορεί να φτάνει τις 85 θερμίδες, ενώ τα 250ml μπίρας έχουν 110 θερμίδες. 

Νερό
Η απώλεια βάρους προϋποθέτει να πίνετε πολύ νερό. Εκτός του ότι βοηθά στο κάψιμο του λίπους, δημιουργεί αίσθημα πληρότητας με αποτέλεσμα να καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα φαγητού. 

Μικρά και συχνά γεύματα
Ο χρυσός κανόνας για μια αποτελεσματική δίαιτα είναι τα 5 γεύματα την ημέρα, 3 βασικά και 2 σνακ ενδιάμεσα. Αυτό σας εξασφαλίζει ότι δεν θα πεινάσετε, ενώ παράλληλα θα τροφοδοτείτε με ενέργεια τον οργανισμό σας ώστε να δουλεύει καλά ο μεταβολισμός σας. 

Μην έχετε άγχος
Δεν χρειάζεται να χάσετε τρία κιλά σε μια εβδομάδα. Βάλτε ένα ρεαλιστικό στόχο να τα χάσετε σε ένα μήνα. 

Προσοχή στα εκτός σπιτιού γεύματα
Οι μερίδες των εστιατορίων είναι πλέον αρκετά μεγαλύτερες από αυτές που τρώμε στο σπίτι. Φροντίστε λοιπόν αν τύχει να φάτε έξω ενώ κάνετε δίαιτα, να αφαιρείτε από το φαγητό που παραγγέλνετε το 1/3 του περιεχομένου. Αυτό μπορεί να σας γλιτώσει ακόμη και από 500 θερμίδες τη φορά. 

Πηγή