Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Θεατρική διαδρομή: Πρεμιέρα σήμερα για «Το τρίτο στεφάνι»

Πρεμιέρα θα κάνει σήμερα η νέα παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κ. Ταχτσή, σε διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Θανάση Νιάρχου και σκηνοθεσία του Κώστα Χαλκιά, που παρουσιάζει η «Θεατρική διαδρομή» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μέχρι και τις 18 Μαρτίου στις 9 μ.μ..


Τους 70 ρόλους ερμηνεύουν 40 ερασιτέχνες ηθοποιοί, οι οποίοι είναι οι: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτης Αναστασόπουλος, Βάσια Αντωναροπούλου, Απόστολος Ασημακόπουλος, Παναγιώτης Βεργόπουλος, Αθηνά Ηλιοπούλου, Πέγκυ Θεοδουλίδη, Στρατής Καῒκης, Πάρης Καλογεράκος, Αγγελική Κανδηλιώτη, Χρήστος Καράμπελας, Μαριανέλλη Καρέλλου, Παναγιώτης Κοσέογλου, Ευανθία Κυριαζή, Φαέθων Κυριαζής, Μάσρι Ελ Χαλίλ, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Γιώργος Λυκούσης, Ελένη Μανιατάκη, Ντιάνα Μαούνη, Ιωάννα Μητροπούλου, Στάθης Μητσέας, Ευτυχία Μουτεβελή, Νικήτας Μπιτσάνης, Βίλμα Μπούζα, Ματίνα Νιάρχου, Μαίρη Οικονόμου, Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Παναγόπουλος, Κώστας Παναγόπουλος, Χριστιάνα Ρούπα, Αμαλία Ρούσσου, Παναγιώτης Σιάχος, Βίλμα Ταγαρούλια, Μαρία Τούμπουρου, Τζένη Τσάκαλη, Γιώργος Τσόπελας, Βάσω Φιλιππίδου, Νίκος Χατζηγιαννόπουλος, Έλενα Χριστοπούλου, Μαρία Ψυρροπούλου.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο η πρόεδρος Μαρία Τούμπουρου είπε πως τα 40 άτομα που παίζουν, κάνουν πρόβα κάθε βράδυ εδώ και 5 μήνες, γεγονός που συντελεί στο να πιστεύουν ότι αυτή θα είναι μια εξαιρετική παράσταση.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς σημείωσε πως είναι μια βαριά ευθύνη το να καταπιάνεται κανείς με αυτό το έργο. Είπε πως δεν θα είναι τόσο μεγάλο σε έκταση όπως ήταν την πρώτη φορά που ανέβηκε (3,5 ώρες) και πως θα είναι πλέον προσαρμοσμένο, ώστε να μην κουράσει το κοινό. "Το έργο αυτό είναι ένα μικροαστικό έπος της σύγχρονης Ελλάδας, ο καθένας θα βρει τον εαυτό του, τη μάνα του, τον πατέρα του. Η πολιτική βρίσκεται στο φόντο και καθορίζει τις ζωές των ηρώων, χωρίς όμως οι ίδιοι να το κατανοούν", δήλωσε ο ίδιος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Μεσσηνίους συντελεστές που είναι όλοι πολύ καλοί στα καθήκοντα τους. 

Η ηθοποιός Ελένη Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε πως οι πρόβες ήταν ένας μεγάλος αγώνας και ο ρόλος της Εκάβης μια μεγάλη πρόκληση.

Ο επίτιμος πρόεδρος Αντώνης Κατσάς δήλωσε περήφανος για όλα τα παιδιά της ομάδας και έκανε γνωστό πως η "Διαδρομή" εργάζεται για αυτό το έργο 2 χρόνια τώρα.

Η μουσική επιμέλεια και τα σκηνικά είναι του Κώστα Χαλκιά, τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, ενώ το φωτισμό ο Σάκης Μανιάτης. Οι χορογραφίες είναι της Όλγας Αλεξανδροπούλου και επόπτης για την εικόνα και το βίντεο ήταν ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Η αφίσα είναι δημιουργία των Κώστα Χαλκιά και Νικήτα Κώτσιαρη. Η επιμέλεια και ο σχεδιασμός του έντυπου υλικού είναι του Παναγιώτη Μαριόλη. Το υλικό του περιεχομένου του προγράμματος επιμελήθηκε ο Κώστας Χαλκιάς. Οι φωτογραφίες είναι του Νικήτα Κώτσιαρη. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Έλενα Χριστοπούλου, ενώ βοηθός ενδυματολόγου και υπεύθυνη φροντιστηρίου η Τζένη Αραπάκη. Οι τεχνικοί των σκηνικών είναι ο Γιάννης Κυριακόπουλος και ο Άκης Κουρμπέτης. Τις ηχητικές εγκαταστάσεις φρόντισε ο Χρήστος Κουτσαϊμάνης και τον ήχο ο Γιάννης Γιάνναρος. Οδηγός σκηνής είναι η Βάσια Αντωναροπούλου και τα φώτα ρυθμίζει ο Γιώργος Λαπέας.

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε βράδυ εκτός από Δευτέρα, μέχρι τις 18 Μαρτίου στις 9 μ.μ.. Τα εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο κάθε μέρα 6 - 9 μ.μ., ενώ μπορεί να γίνει και τηλεφωνική κράτηση στο 27210 87902.

Της  

Πηγή