Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πως θα γίνετε καλύτεροι επιχειρηματίες (επιδοτούμενα προγράμματα)

Στα θρανία... μπορούν να καθίσουν αυτοπασχολούμενοι και μικροί επιχειρηματίες παίρνοντας και επιδότηση μέχρι 200 ευρώ προκειμένου να παρακολουθήσουν σεμινάρια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους καθώς και για την καλύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για επιδοτούμενα με 5 ευρώ την ώρα προγράμματα κατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους (0-3 άτομα προσωπικό) και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας.

Τα διοργανώνει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας -ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013 υλοποιήθηκαν πανελλαδικά 258 προγράμματα κατάρτισης μέσω των οποίων ωφελήθηκαν 5.070 άτομα.

Τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προσφέροντας κατά κύριο λόγο 40ωρα προγράμματα κατάρτισης στα εξής θεματικά αντικείμενα:

1 Εξοδος από την κρίση: Τεχνικές παρέμβασης στη λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπιση της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας - Η λειτουργία της επιχείρησης στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης

2 Εξοδος από την κρίση: Πράσινη επιχειρηματικότητα - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) - Κοινωνική Οικονομία

3 Εξοδος από την κρίση: Κλαδικοί σχηματισμοί - Συστάδες Επιχειρήσεων

4 Οργάνωση και λειτουργία μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης - «Business to Business»

5 Οργάνωση και λειτουργία μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης - Υποχρεώσεις έναντι δημοσίων φορέων/οργανισμών και τρίτων

6 Διερεύνηση εναλλακτικών προμηθευτών, έξυπνες αγορές και διαπραγμάτευση
7 Εφοδιαστική διαχείριση (logistics management)

8 Γενική οικονομική εκπαίδευση και οργανωτικές ικανότητες

9 Ικανότητα επικοινωνίας και ικανότητα διαχείρισης συγκρούσεων στον χώρο εργασίας

Τα παραπάνω θεματικά αντικείμενα αφορούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Σε γενικές γραμμές σκοπός των ενεργειών κατάρτισης είναι αφενός η παροχή οριζόντιων γνώσεων και δεξιοτήτων σε αυτοαπασχολούμενους (0-3 άτομα προσωπικό) και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα του κόσμου της εργασίας στη χώρα, και αφετέρου η συστηματική υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να παραμείνει σε θέσεις εργασίας που μπορούν να του προσφέρουν συνεχή και ποιοτική απασχόληση, αλλά και επαγγελματική εξέλιξη.

Η επιτυχής συμμετοχή σε αυτά οδηγεί στην επιδότηση 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης σε κάθε ωφελούμενο, καθώς και στην απόκτηση σχετικής Βεβαίωσης Παρακολούθησης Προγράμματος Κατάρτισης.

Πού θα απευθυνθώ
  • Για Αθήνα, Πειραιά, Χαλκίδα, Σύρο, Μυτιλήνη, Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο, Χίο, Σάμο, Ικαρία: Αριστοτέλους 46, Αθήνα, τηλ. 210 8846852
  • Για Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Εδεσσα, Κατερίνη, Βέροια, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Φλώρινα, Κοζάνη: Κωλέττη 24, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 545967 / 2310 500581
  • Για Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Τρίπολη, Κόρινθο, Σπάρτη, Ναύπλιο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά: Πανεπιστημίου 170, Πάτρα, τηλ. 2610 438557
  • Για Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λαμία: Καστοριάς 2α, Λάρισα, τηλ. 2410 579876-7.
  • Για Ηράκλειο, Χανιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Ρόδο: Βασιλείου Πατρικίου 11, Ηράκλειο, τηλ. 2810 361040
  • Για Ιωάννινα, Αρτα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξούς, Ιθάκη: Στ. Νιάρχου 94, Ιωάννινα, τηλ. 26510 44727
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ