Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Στην Πελοπόννησο το πρώτο switch off

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δέκα ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και της Digea με την οποία παραχωρείται στον πάροχο δικτύου το σύνολο του τηλεοπτικού ψηφιακού φάσματος, και κυκλοφόρησε η φήμη πως επίκειται αλλαγή στη σειρά των οριζόμενων με υπουργική απόφαση switch off στα 156 σημεία της χώρας!
Η είδηση, παρά το γεγονός ότι δεν θέλουν να την επιβεβαιώσουν επίσημα τα στελέχη της ΕΕΤΤ, της Digea αλλά και από τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, είναι έγκυρη.
Το πρώτο switch off στις 9 Μάϊου δεν θα γίνει στον Έβρο σύμφωνα με όσα όριζε το γνωστό χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Μεταφορών αλλά στην Πελοπόννησο!
Οι ετοιμασίες για αυτό έχουν ήδη αρχίσει στην αγορά και η τελική επιβεβαίωση για την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος θα πιστοποιηθεί με την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης από τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Επικρατείας. Η οποία και αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού μας, αυτό δεν είναι η μόνη αλλαγή που προωθείται. Αλλάζουν παράλληλα και τα κέντρα εκπομπής που εντάσσονται στα προγραμματιζόμενα switch off, πάντα στη νέα υπουργική απόφαση. Στην περιοχή της Πελοποννήσου όπου και θα γίνει το πρώτο switch off στις 9 Μάϊου, προστίθενται στα κέντρα εκπομπής των Αίνου, Πάτρας, Κορίνθου, Πύργου, Τρίπολης, Καλαμάτας και Σπάρτης, το allotment του Ναυπλίου!
Το Ναύπλιο στην ΚΥΑ του χρονοδιαγράμματος του Σεπτεμβρίου 2013, περιλαμβανόταν μαζί με τα allotments της Στερεάς Ελλάδας (Ακαρνανικά, Λαμία, Καρπενήσι), και η ανακολουθία αυτή είχε επισημανθεί με έντονο τρόπο από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η δεύτερη αλλαγή που πληροφορείται το Digital TV Info ότι επίκειται είναι η κατά ένα μήνα καθυστέρηση του switch off στην Αττική! Όπως θυμόμαστε στο πρώτο χρονοδιάγραμμα με το χρόνο «Το» άγνωστο, η Αττική βρίσκονταν στην κατάταξη των switch off αμέσως μετά τη Θράκη, Χαλκιδική και Λέσβο. Με τη νέα αλλαγή τα switch off στην Αττική προγραμματίζονται για τις 8 Αυγούστου.