Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το 97% των δήμων δηλώνει συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Το 97% των δήμων της χώρας κατέθεσαν προτάσεις συμμετοχής στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Πρόκειται για συμμετοχή ρεκόρ, καθώς, όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ, από τους 325 δήμους της χώρας κατέθεσαν προτάσεις οι 315 στην σχετική πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. 
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να εντάξει μόνο μία πρόταση, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 61.500 ευρώ. 
Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται αφορούν στους εξής τομείς: 
Διαχείριση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, απεικόνιση χωροταξικών και πολεοδομικών δεδομένων, οδηγός πόλης, διαδικτυακή πύλη ανάπτυξης επιχειρηματικότητας / απασχόλησης, διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη, διαχείριση σήμανσης και οδικού δικτύου, ψηφιακή πύλη ενημέρωσης του Πολίτη, αγροτική παραγωγή – τουρισμός (ανάδειξη ευκαιριών), αθλητικές δραστηριότητες, προώθηση τοπικού εμπορίου. 
«Η συμμετοχή αυτή των Δήμων, τονίζει η ΚΕΔΕ, αναδεικνύει αφενός τον σταθερό προσανατολισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ – μοναδικού σχεδόν χρηματοδοτικού εργαλείου – να ολοκληρώσει τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και των δομών της προς όφελος των πολιτών και της διαφάνειας και αφετέρου την επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης και εφαρμογής των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε όλους τους Δήμους της χώρας.