Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Προς δημοπράτηση το έργο βελτίωσης του άξονα Πύργος-Καλό Νερό με 20εκατ.ευρώ

Προς δημοπράτηση οδεύει τις επόμενες μέρες το έργο επεμβάσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Πύργος-Καλό Νερό. Το κόστος του έργου είναι 19,8εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 15,9εκατ.ευρώ). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών. 

Στις 7 Ιανουαρίου με απόφαση του Υπ.ΥΠΟΜΕ δεσμεύθηκε το σχετικό ποσό προκειμένου να μπορέσει να βγει στον άερα η προκήρυξη του έργου. Η χρόνος διάρκειας της σύμβασης ορίστηκε σε 24 μήνες οπότε αν τα έργα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθούν 2 χρόνια μετά στα τέλη του 2021. 

Προϊσταμένη Αρχή του έργου είναι η Διεύθυνση Υποδομών Σταθερής Τροχιάς, Συντηρήσεων και Ασφάλειας (Δ14) και Διευθύνουσα Υπηρεσία την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων. 

Πρόκειται για έργα που είχε εξαγγείλει προ ημερών ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στα πλαίσια των νέων οδικών έργων στην Πελοπόννησο που περιλαμβάνουν επίσης τους άξονες Καλό Νερό-Τσακώνα και Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσουν ως ΣΔΙΤ.