Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζεται και δυναμώνει ο αγώνας στο μπλόκο του Καλού Νερού

Ακλόνητοι σε θέση μάχης και αμετακίνητοι στο μπλόκο του Καλού Νερού είναι οι αγρότες της Τριφυλίας, παρά το τσουχτερό κρύο, τη βροχή και το χαλάζι. Συνηθισμένοι, άλλωστε, στις άσχημες καιρικές συνθήκες, αφού και με τέτοιες βγάζουν το μεροκάματό τους στις καλλιέργειές τους στη γη της Τριφυλίας, δεν πτοούνται και το μπλόκο παραμένει ισχυρό και οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι για όλα! 

Τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και μηχανήματα είναι παραταγμένα στον κόμβο του Καλού Νερού από την Τρίτη και καθημερινά εκατοντάδες αγρότες από την περιοχή δίνουν εκεί το αγωνιστικό τους παρών, μέρα και νύχτα! Στο πλευρό των αγροτών, όπως έχουμε επισημάνει, και με τη δική τους αγωνιστική τους παρουσία και συμπαράσταση, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, μηχανικοί, δικηγόροι και άλλοι επαγγελματίες και επιστήμονες του ιδιωτικού τομέα, όπως και εργάτες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, ενώ την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βάλτας, αγρότες από τη Χριστιανούπολη και το Μουζάκι, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας, αγρότες από τη γειτονική Χώρα και όλες τις Τοπικές Κοινότητες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας!

Ουσιαστικά, πρόκειται για κοινό μέτωπο αγώνα που συγκροτήθηκε με μπροστάρηδες τους αγρότες και συμμαχητές όλους τους κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς της Τριφυλίας. Ένα κοινωνικό μέτωπο απαιτώντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την απόσυρση του Ασφαλιστικού, την απόσυρση του Φορολογικού, την απόσυρση των τεκμηρίων διαβίωσης και διάλογο από μηδενική βάση.

Σήμερα Σάββατο, δε, ο δρόμος θα κλείσει από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το απόγευμα