Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Κάνε τον απολογισμό σου και γίνε καλύτερος!

Τελευταίες ώρες του χρόνου και είναι μια ευκαιρία για απολογισμό και αυτοκριτική. Νομίζεις ότι είναι μια άχρηστη διαδικασία; Δεν είναι, αφού το υποσυνείδητο σου κάνει αυτή τη διαδικασία συνέχεια και εσύ απλά να την αφήνεις να εξελίσσεται είναι λάθος. 

Είναι δύσκολο να κοιτάξεις τη λίστα με τους στόχους που δεν πέτυχες και να αισθανθείς καλά. Μήπως, όμως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τους στόχους σου; Να εκτιμήσεις όσα έζησες μέσα στην χρονιά και με δυνατή φωνή να πεις στον εαυτό σου «Δεν πειράζει..του χρόνου!» 

Πόσο εύκολο είναι άραγε να το πούμε αυτό το δεν πειράζει και να πάμε παρακάτω; 

Μη μένεις σε όλα όσα δεν πέτυχες τη φετινή χρονιά, αλλά εστίασε στο συναίσθημα και στις δυσλειτουργικές σκέψεις που δεν σε άφησαν να τα πετύχεις. Ξεκίνησε από τον απολογισμό των μικρών στόχων που πέτυχες και αναλογίσου "Τι με βοήθησε στο να πετύχω;’’

Επιβράβευσε τον εαυτό σου και κατέγραψε τις επιτυχίες σου, αλλά και τις αποτυχίες σου. 

Η γνώση των επιτυχιών μας βοηθάει να βρούμε τον εαυτό μας, αλλά η αναγνώριση των σκοτεινών κομματιών μας είναι αυτή που μας εξελίσσει και μας πηγαίνει παρακάτω. Κράτησε από αυτή την χρονιά ότι σε γέμισε, ότι σε άγγιξε, ότι σου πρόσφερε χαμόγελο και ζωή! Σημασία για ακόμη μία φορά έχει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο τώρα. Το μέλλον άλλωστε από μόνο του είναι κάτι αβέβαιο και το παρελθόν είναι κάτι που πέρασε και πια δεν μας αφορά! 

Η αγάπη ίσως σου δώσει την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα σου. Και μιλάω για εκείνη την αγάπη που έδωσες σε οικογένεια και φίλους, κυρίως όμως για την αγάπη που έδωσες ή που ξέχασες να δώσεις στον εαυτό σου για ακόμη μία φορά. Αναλογίσου πάνω στην αγάπη και προσπάθησε να την θέσεις ως έναν από τους πρωταρχικούς στόχους για τη νέα χρονιά. 

Η αγάπη προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους είναι η λύση για όλα τα προβλήματα. 

Πες αντίο στο 2015 με ένα χαμόγελο και με μία υπόσχεση: "Ο αυριανός εαυτός μου θα είναι καλύτερος από τον τωρινό και σίγουρα πολύ καλύτερος από τον παρελθοντικό."