Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σου ο τρόπος που τρως

Μία λίστα με τους πιο διαδομένους τρόπους κατανάλωσης του φαγητού και τι αποκαλύπτει ο καθένας από αυτούς για τον χαρακτήρα σας, δημιούργησαν οι ερευνητές. 

Είτε τρώτε γρήγορα, είτε αρνείστε να αναμείξετε μεταξύ τους διαφορετικές τροφές, είτε ρουφάτε δυνατά τη σούπα σας, οι συνήθειες που έχει ο καθένας όσον αφορά το φαγητό μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τον χαρακτήρα σας. 

Τρώτε αργά
Αν τρώτε με την ησυχία σας το φαγητό σας, είστε άνθρωπος που απολαμβάνει τη στιγμή. Οι επιστήμονες, όμως, υποστηρίζουν ότι μια τέτοια συνήθεια παραπέμπει σε έναν άνθρωπο πεισματάρη, επίμονο και άκαμπτο στα πιστεύω του, ο οποίος βάζει τον εαυτό του πάνω απ' όλα. 


Τρώτε γρήγορα
Άτομα που σχεδόν δεν παίρνουν αναπνοή όσο τρώνε, συνήθως μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και είναι τυπικοί σε προθεσμίες. Αντίθετα με όσους τρώνε αργά, όσοι τρώνε γρήγορα είναι πιο πιθανό να βάζουν άλλους ανθρώπους πάνω από τον εαυτό τους. Ενώ είναι ιδανικοί σύντροφοι λόγω της δοτικότητάς τους, αρκετοί δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στον εαυτό τους ή δεν εστιάζουν όσο θα έπρεπε στις ανάγκες τους. 


Ξεχωρίζετε τις τροφές
Αν απεχθάνεστε οι τροφές στο πιάτο σας να ακουμπούν η μια την άλλη, τότε κατά πάσα πιθανότητα η τάξη και η οργάνωση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. Ωστόσο τα άτομα αυτά, παρ' όλο που τα καταφέρνουν μια χαρά στην οργάνωση του σπιτιού ή του γραφείου τους, δυσκολεύονται να μοιράσουν αρμοδιότητες σε άλλους, επειδή θεωρούν ότι τα πράγματα πρέπει να γίνονται με τον δικό τους τρόπο. 


Απομονώνετε το φαγητό σας
Οι άνθρωποι που τρώνε ενός είδους τροφή τη φορά είναι άτομα δύσκαμπτα. Οι περισσότεροι είναι μεθοδικοί, ενώ δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια σε ό,τι κι αν κάνουν. Παράλληλα, φοβούνται την αλλαγή και συνήθως δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το ρεύμα. 


Αναμειγνύετε τις τροφές
Αν σας αρέσει μια κουταλιά απ' όλα μαζί, είστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις, κοινωνικοί, έχετε ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους σας και δεν διστάζετε να αναλάβετε ευθύνες. Ωστόσο, με τόσα πολλά... στο πιάτο σας, αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα αντέχετε και δυσκολεύεστε να θέσετε προτεραιότητες, ενώ ενδεχομένως να έχετε πρόβλημα συγκέντρωσης. 


Κάνετε θόρυβο όταν τρώτε
Όσοι μασάνε το φαγητό τους πλαταγίζοντας ή ρουφάνε τη σούπα τους κάνοντας θόρυβο έχουν αναμφισβήτητα ελεύθερο πνεύμα και δεν τους απασχολεί η γνώμη των άλλων. Οι άνθρωποι αυτοί είναι κατά βάση ευθείς και ειλικρινείς. Επειδή δεν τους νοιάζει τι λένε οι άλλοι γι' αυτούς, συνήθως θεωρούνται αγενείς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 


Προετοιμάζετε το φαγητό σας
Αν κόβετε προσεκτικά π.χ. ολόκληρο το κομμάτι κρέας που έχετε στο πιάτο σας πριν το δοκιμάσετε, σκέφτεστε με στρατηγική, έχετε μεγαλόπνοα σχέδια και συχνά αρέσκεστε στο να οργανώνετε το μέλλον σας, έχοντας όμως δυσκολία στο να απολαμβάνετε το παρόν. 


Σας αρέσει να δοκιμάζετε νέες γεύσεις
Αν διαρκώς αναζητάτε μια νέα γευστική εμπειρία και τρελαίνεστε για τις εξωτικές γεύσεις, τότε σας αρέσει να παίρνετε ρίσκα. Αναμφίβολα αναζητάτε την περιπέτεια σε κάθε πτυχή της ζωής σας και οι γύρω σας σάς βλέπουν ως κοινωνικούς και γενναίους. Είστε ανοιχτόμυαλοι και ενδιαφέροντες, ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην τρομάζετε όσους δεν μοιράζονται την περιπετειώδη σας φύση. 


Είστε δύσκολοι με το φαγητό
Όταν τρώτε έξω, συνήθως έχετε απορίες σχετικά με το μενού ή ζητάτε να ετοιμάσουν το πιάτο σας με συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να θεωρήστε δύσκολοι με το φαγητό, αλλά μάλλον νιώθετε άνετα με το ποιοι είστε. Έχετε έμφυτη περιέργεια και δεν διστάζετε να ζητήσετε εξηγήσεις, προκειμένου να αισθανθείτε άνετα. Παρ' όλο που είναι σπουδαίο να γνωρίζετε τι είναι αυτό που θέλετε στη ζωή σας, καλό είναι να δοκιμάζετε που και που κάτι νέο στην καθημερινότητά σας.