Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Κλείνουν οριστικά οι εφορίες για το κοινό

Το οριστικό κλείσιμο των εφοριών για το κοινό ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης σε συνάντηση με τους εφοριακούς που είχε τις προηγούμενες ημέρες ενώ έκανε γνωστό ότι για να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού. 

Ο σκοπός αυτής της κίνησης έχει να κάνει με την αποδέσμευση των εφοριακών για να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης ανέφερε επίσης ότι προς το παρόν το ΣΔΟΕ θα λειτουργήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αντικείμενο του ΣΔΟΕ θα είναι το οικονομικό έγκλημα, όπλα, ναρκωτικά, διαχειριστικοί έλεγχοι, θέματα απάτης, τήρηση Κοινοτικής νομοθεσίας. Προβλέπεται να ενισχυθεί με προσωπικό και εργαλεία, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών αντίστοιχων σωμάτων, δεν καταργούνται οι οργανικές του θέσεις, μεταφέρονται 500 υπάλληλοι από το ΣΔΟΕ στην Γ.Γ.Δ.Ε.. 

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι οι υποθέσεις του ΣΔΟΕ θα καταγραφούν με ειδικό τρόπο και θα γίνει επιτροπή από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή ΓΓΔΕ, ΣΔΟΕ, Αν. ΥΠΟΙΚ, Υπ. Διαφθοράς, για την επιλογή. Οι οικονομικοί Εισαγγελείς θα αποφασίσουν από ποια υπηρεσία, ΣΔΟΕ ή ΓΓΔΕ, θα εκτελούνται οι εισαγγελικές παραγγελίες. Οι λίστες θα πάνε πακέτο δεν θα διαμοιρασθούν. 

Επίσης προέτρεψε να μην υπάρχει καμία ανησυχία για το ΣΔΟΕ, και ανέφερε: «να μην εκπλαγείτε αν ακόμη έχουν και καλύτερες αμοιβές, όσοι παραμείνουν». παράλληλα έκανε γνωστό ότι μετά από διαπραγμάτευση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο δεσμεύθηκε να αυξηθούν τα οδοιπορικά και από τη μείωση της φοροδιαφυγής και των δαπανών θα εξοικονομηθούν χρήματα και θα υπάρχει ανταμοιβή για την συμβολή του κλάδου στην σημαντική αύξηση των εσόδων μέσω του Φ.Π.Α. που επιτεύχθηκε το διάστημα του καλοκαιριού με προτεραιότητα τους νέους συναδέλφους. 

Ο αναπληρωτής Υπουργός εξετάζει τη δημιουργία μιας διεύθυνσης προσωπικού, ίσως με δύο τμήματα, όπως και παλιά. Η αναλογία ένας προς ένας που ίσχυσε το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα σε ΣΔΟΕ, Δημόσια Περιουσία και ΓΓΔΕ στην επικοινωνία προσωπικού, δεν ισχύει νομοθετικά.

Πηγή